Petteri Orpo: Koronavirukseen varautumiseen tarvitaan kattava tukipaketti

Uutiset

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo esittää merkittävää lisärahoitusta valtion budjetista koronavirukseen varautumiseksi.

Orpon mukaan tukipaketissa tulisi korvata kaikki koronaviruksen aiheuttamat ylimääräiset terveydenhuollon kulut kunnille ja sairaanhoitopiireille. Samalla Orpo esittää, että tukipaketissa varaudutaan myös yritysten rahoituksen turvaamiseen.

“Koronavirukseen tulee suhtautua hyvin vakavasti ja riittävin toimenpitein. Epidemian torjunta ei saa jäädä rahasta kiinni. Useat muut maat ovat julkistaneet merkittäviä tukipaketteja, joilla varmistetaan terveydenhuollon riittävät resurssit. Suomen on varauduttava satojen miljoonien tukipakettiin, jotta kaikki tarvittava saadaan hoidettua”, Orpo sanoo.

Koronavirukseen tulee suhtautua hyvin vakavasti ja riittävin toimenpitein

“Kuntien resursointi ja varautumistaso vaihtelee. Myös sairaanhoitopiireillä on eroja varautumisen tasoissa. Nyt on annettava vahva signaali, että kaikki tarvittavat resurssit koronaviruksen torjuntaan ovat käytettävissä. Tässä ei ole syytä aikailla, vaan toimia nopeasti”, Orpo sanoo.

”Koronaviruksen vuoksi ei tarvita yhtään terveen suomalaisyrityksen konkurssia. Tukipaketissa on varauduttava turvaamaan yritysten rahoitusasema ja tehtävä riittävät toimet, jotta yritykset ja työpaikat säilyvät”, Orpo sanoo.

Orpo on erityisen huolissaan riskiryhmiin kuuluvista sairaista ja ikääntyneistä. Hän toivoo, että toimenpiteitä, joilla suojataan riskiryhmissä olevia, tehdään mahdollisimman pian ja niistä tiedotetaan laajasti.

“Koronaviruksen leviäminen riskiryhmien joukossa on estettävä mahdollisimman tehokkaasti. Attendo ilmoitti eilen, että vierailuja hoivakodeissa on syytä välttää tartunnan leviämisen ehkäisemiseksi. Tämä ohjeistus tulee mahdollisimman nopeasti laajentaa koskemaan kaikkia hoivakoteja”, Orpo sanoo.

“Haluan antaa viranomaisille kirkkaan viestin siitä, että eduskunnassa on tukea kaikille tarvittaville toimenpiteille koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi”, Orpo sanoo.