Kokoomuksen Orpo: Suojavarusteiden riittävyys on varmistettava

Uutiset

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo vaatii hallitukselta toimia hoitohenkilökunnan ja muiden kriittisissä tehtävissä palvelevien suojavarusteiden riittävyyden takaamiseksi.

Orpo kertoo saaneensa runsaasti huolestuttavia viestejä varusteiden riittävyydestä ja niiden saatavuudesta.

“Suojavarusteiden riittävyys on turvattava keinolla millä hyvänsä. Jotta koronavirus pystytään torjumaan, on oltava varmuus siitä, että suojavarusteita riittää kaikille kriittisissä ammateissa toimiville henkilöille”, sanoo Orpo.

“Tällä hetkellä suojavarusteiden määrästä ja riittävyydestä ei ole tarpeeksi tietoa. Nyt tarvitaan faktaa siitä, mikä mikä on suojavarusteiden riittävyyden tilanne ja kuinka riittävyys turvataan”, jatkaa Orpo.

Orpon mukaan byrokratia ei saa tulla esteeksi sille, että suojavarusteiden riittävyys Suomessa taataan.

“On kiireesti selvitettävä, mitkä suomalaiset yritykset voisivat muuttaa tuotantolinjojaan suojavarusteiden ja koronatestauksessa vaadittavien osien valmistamiseksi. Tämä on viime kädessä varmistettava valtion määräyksellä”, jatkaa Orpo.

“Suojavarusteiden riittävyys on otettava erittäin vakavasti. Nyt on käännettävä kaikki kivet, jotta tästä ei tule ylitsepääsemätöntä ongelmaa terveydenhuollossa”, sanoo Orpo.