Valtiovarainvaliokunnan kokoomusvastaava Timo Heinonen: Kokoomus esittää 500 miljoonaa yritysten tukemiseen

Uutiset

Kokoomuksen kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan vastaava Timo Heinonen kertoo Kokoomuksen esittävän merkittäviä korotuksia pääministeri Sanna Marinin hallituksen esittämiin määrärahoihin yritysten tukemiseksi.

Kokoomus jätti lisätalousarvioesityksensä tiistaina eduskunnalle. Kokoomus esittää 200 miljoonan euron lisämäärärahaa korotettavaksi 500 miljoonaan euroon.

“Meidän saamien arvioiden mukaan hallituksen esittämät määrärahat ovat tarpeellisia, mutta täysin riittämättömiä. Meidän vastalauseessa esitetäänkin yritysten tukemiseen osoitettava yli kaksinkertainen määrä lisärahoitusta ELY-keskusten ja Business Finlandin kautta”, kertoo Timo Heinonen Kokoomuksen muutosesityksistä.

Kokoomus on huolissaan suomalaisten työpaikkojen tulevaisuudesta. Monet tähän asti velvoitteensa ja maksunsa moitteettomasti hoitaneet yritykset ovat ajautuneet nopeasti kriisiin kassavirran tyrehdyttyä. Ongelmia on kaiken kokoisilla yrityksillä ja monien pienten yksin yrittävien ja toiminimiyrittäjien tilanne ei kestä viikkojakaan.

“Monella yrityksellä on tulot loppuneet, mutta vuokrat, sähköt ja monet muut juoksevat kulut on hoidettava. Olisi vastuutonta päästää ennen koronaa moitteettomasti toimineet yritykset nyt kaatumaan. Yritykset kaipaavat nyt suoraan, nopeaa ja helposti saatavaa tukea”, toteaa Heinonen.

Kokoomus jätti yhteensä seitsemän muutosesitystä Marinin hallituksen lisätalousarvioon. Yritysten tukemisen lisäksi lisämäärärahaa kokoomus esittää mm. poliisille ja rajavartiolaitokselle, koronan matalankynnyksen testaamiseen ja myös kulttuuri- ja taidealalle.

“Kokoomus haluaa nostaa COVID-19 -testausmääriä merkittävästi. Me haluamme myös madaltaa kynnystä testaukseen. Erityisesti terveydenhoidon ja vanhustenhoidon henkilöstön kohdalla testaus pitää tehdä. Matalan kynnyksen testausta on myös tuotava kaikkien suomalaisten saataville”, toteaa Heinonen ja kertoo samalla lisämäärärahaa esitettävän suojavarusteiden mm. suusuojien hankintaan.

“Tulemme esittelemään laajemmin esityksiämme torstaina. Nyt jo esitämme merkittävää lisärahoitusta myös taide- ja kulttuurialalle. Myös urheilu- ja liikunta-ala on tukalassa tilanteessa. Toimenpiteitä siis tarvitaan laajasti koko yhteiskunnassa, vaikka pääpaino pitääkin olla itse taudin kuriinsaamisessa”, toteaa Heinonen.