Kokoomuksen Kaunisto toivoo urheiluseuroille tukea koronakriisiin – ”Ilman liikuntaa terveydenhuollon kustannukset kasvavat

Uutiset

Kokoomuksen kansanedustaja Ville Kaunisto jätti eilen hallitukselle vastattavaksi kirjallisen kysymyksen urheiluseurojen tukemisesta koronakriisin yli. Kaunisto muistuttaa, että liikkumattomuuden vuosittaisiksi kustannuksiksi on arvioitu jopa 7 miljardia euroa.

”Mihin toimiin Marinin hallitus ryhtyy, jotta urheiluseurat selviävät taloudellisesti koronakriisin yli ja näin ollen ehkäisee liikkumattomuuden tuomia kustannuksia valtiolle?”, Kaunisto kysyy kirjallisessa kysymyksessään.

”Monelle ihmiselle urheilu ja liikunta antavat työn ja vielä useammalle terveyttä, elämyksiä ja intohimoa tai täyttävät sosiaalisen elämän. Ilman liikuntaa terveydenhuollon kustannukset kasvavat merkittävästi”, Kaunisto sanoo.

Koronaviruksen vuoksi urheiluseurat ovat ennennäkemättömän kriisin kourissa. Olympiakomitean tekemän kyselyn perusteella pandemian aiheuttamat taloudelliset menetykset liikunnalle ja urheilulle ovat 81 miljoonaa euroa. Kyse on vaikutuksista kesään saakka. Suurin kärsijä on seuratoiminta, jonka osuus on 40 miljoonaa euroa.

”Kun hallit ja kentät ovat kiinni, ei vanhempien pitäisi edelleen joutua maksamaan harrastusmaksuja. Pikemminkin heille pitäisi antaa niistä helpotusta. Tässä kilpailussa kulut juoksevat helposti ohi tulojen”, sanoo Kaunisto.

Kaunisto toivoo, että kun kriisistä selvitään, mahdollisimman moni lapsi, nuori ja aikuinen pääsisi tutun seuratoiminnan pariin jatkamaan liikuntaa ja kehittämään kuntoaan.

”Jos oma seura on joutunut kriisin myötä lopettamaan toiminnan, on korvaavan toiminnan löytäminen monissa paikoissa hankalaa”, Kaunisto päättää.