Uudenmaan Kokoomuksen toimistolle vahvistuksia

Uutiset

Janina Haapaniemi ja Paavo Kähkönen (oik.).

Uudenmaan Kokoomuksen piiritoimiston henkilöstö vahvistuu alkusyksystä. Kuntavaaleja varten perustettavaan viestintäpäällikön tehtävään on valittu poliittisen viestinnän moniottelija, filosofian maisteri Janina Haapaniemi.

Haapaniemi on toiminut aiemmin mm. Kokoomuksen puoluetoimistolla edellisten kuntavaalien valtakunnallisena viestintäkoordinaattorina. Eduskunta- ja eurovaaleissa Haapaniemi vastasi somestrategina koko puolueen sosiaalisen median operoinnista ja muun muassa puolueen kohdennetusta some-ostamisesta. Hän aloittaa uudessa tehtävässään elokuun alussa.

Piirin rooli osana kuntavaalitekemistä on ennen kaikkea paikallisen tason vaalitekemistä tukeva ja tämä on huomioitu myös tehdyissä henkilövalinnoissa. Korona-aika ja vaalikampanjoiden käytännön tekemiseen tässä vaiheessa liittyvä epävarmuus ovat nostaneet sosiaalisen median ja verkossa tapahtuvan viestinnän osaamisen aiempaa tärkeämmäksi osaksi myös piiritason vaalivalmistautumista.

– Janina on tähän liittyen täydellinen täsmärekry, jolla on vahvat näytöt paitsi poliittisesta some-operoinnista käytännössä, myös puolueen paikallisyhdistystasolla tapahtuvan some-viestinnän tukemisesta ja kouluttamisesta. Hän on näissä asioissa maan parhaita osaajia, myhäilee Uudenmaan Kokoomuksen toiminnanjohtaja Janne Pesonen.

Espoon ja Vantaan ulkopuolisten Uudenmaan kuntien kuntavaalityötä tukevaksi kampanjakoordinaattoriksi on puolestaan valittu piiritoimistolla jo nykyisin projektisihteerinä työskentelevä Paavo Kähkönen. Kähkönen aloittaa uudessa tehtävässään syyskuun alussa.

Kampanjakoordinaattorin tehtäväkenttä on tärkeä paitsi Uudenmaan Kokoomuksen, niin koko puolueenkin kuntavaalimenestymisen kannalta. Vaalit voitetaan tai hävitään pitkälti Uudellamaalla.

– Espoo ja Vantaa ovat tietenkin jo kokonsa puolesta meillä oma lukunsa, mutta haluamme panostaa nyt aiempaa enemmän vaalityön tukemiseen ja tekemiseen myös maakuntamme kasvavissa kehyskunnissa. Paavolla on vahvat näytöt aiemmista vaaleista ja uskon hänen panoksestaan olevaan merkittävää hyötyä kehyskuntien kokoomuslaiselle vaalityölle, linjaa Pesonen.