Kokoomuksen puoluekokous järjestetään hybridimallilla

Uutiset

Kokoomus järjestää puoluekokouksen Porin Isomäki-Areenalla 4.-6.9. Kokous järjestetään supistettuna.

Puoluekokoukseen osallistuvat vain äänivaltaiset kokousedustajat. Äänivaltaisia ja sääntömääräisiä kokousedustajia sekä median edustajia odotetaan paikalle enintään 800 henkilöä. Kokouksessa noudatetaan tavanomaisesta poikkeavia, tehostettuja turvajärjestelyjä, kuten hajautettua kokousosallistujien sijoittelua, turvavälejä sekä tehostettua hygieniaa. Tarvittaessa käytetään myös kasvomaskeja. Puoluekokouksen iltajuhlan tai -juhlien pitämisestä päätetään myöhemmin.

Riskiryhmään kuuluvat kokousedustajat voivat halutessaan osallistua puoluekokoukseen myös etänä viiden alueellisen etäkokouspisteen kautta. Näin riskiryhmään kuuluville äänivaltaisille kokousedustajille mahdollistetaan osallistuminen ja jäsendemokratian toteutuminen myös ilman pääkokouspaikalle Poriin saapumista. Etäkokouspisteiden tarkat pitopaikat päätetään heinäkuun alussa puoluehallituksen kokouksessa. Kukin etäkokouspiste toimii pienoiskokouspaikkana, jossa on mahdollista äänestää, käyttää puheenvuoroja ja seurata kokousta. Kokouspaikat ovat teknisesti yhteydessä toistensa kanssa.

Tavalliseen tapaan puoluekokous myös striimataan, joten sitä voi seurata verkossa.

”Puoluekokoukseen osallistuvien turvallisuus on meille erittäin tärkeä asia. Seuraamme tarkasti tautitilanteen kehittymistä sekä noudatamme tietysti viranomaisohjeita ja valtakunnallisia määräyksiä”, puoluesihteeri Kristiina Kokko sanoo.

Kokoomuksen puoluehallitus päätti puoluekokouksen järjestämisestä hybridimallilla torstaina. Puoluehallitus pitää tärkeimpänä kokousosallistujien turvallisuudesta huolehtimista sekä jäsendemokratian toteutumista. Puoluekokouksen pitäminen Porissa edellyttää lisäksi valtioneuvoston eilisen päätöksen mukaan aluehallintoviranomaisen myönteistä kantaa suurten kokousten pitämiseen.