Puoluesihteeri Kristiina Kokko: Terveydenhuollon henkilöstölle ohituskaista koronatesteihin

Uutiset

Kokoomuksen puoluesihteeri Kristiina Kokko vaatii, että terveydenhuollon henkilöstölle ja heidän perheenjäsenilleen avataan oma ohituskaista koronatesteihin.

Kokon mukaan ruuhkautuneet jonot uhkaavat terveydenhuollon toimintakykyä, jos terveydenhuollon henkilökunnasta suuri osa on poissa töistä odottamassa testituloksia.

“Terveydenhuollon henkilöstölle tulisi avata ohituskaista koronatesteihin. Terveydenhuollon kapasiteetti on jo nyt venytetty rajoilleen. Jos osa henkilökunnasta joutuu olemaan viikon poissa odottamassa testitulosta, se ruuhkauttaa terveydenhuollon ja vie henkilökunnan jaksamisen äärirajoille”, Kokko sanoo.

Kokon mukaan koronatesteissä on katsottava kokonaisuutta, jotta terveydenhuollon kapasiteetti ei pääse ruuhkautumaan.

“Terveydenhuollon kokonaisuuden kannalta on välttämätöntä, että henkilöstö saa mahdollisimman nopeasti testituloksen. Sen lisäksi, että korona tuottaa töitä, on päästävä purkamaan keväällä syntynyttä hoitovelkaa. Jos jatkuvasti osa henkilöstöstä on omaehtoisessa karanteenissa, hoitovelka jatkaa kertymistään”, Kokko sanoo.