Kokoomus julkaisi ehdotukset yli 100 000 työpaikan synnyttämiseksi

Uutiset

Kokoomus julkaisi puolue- ja ryhmäjohdon kokouksessaan Jyväskylässä ehdotukset yli 100 000 työpaikan synnyttämiseksi.

Työllisyyspakettia esitelleet puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo ja ryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen pitävät välttämättömänä, että hallitus päättää syksyn budjettiriihessä kunnianhimoisista uudistuksista työllisyyden edistämiseksi. Kokoomusjohtajien mukaan korona-aika ei ole syy lykätä työllisyystoimia.

“Kokoomus ei puhu uusista työpaikoista vain siksi, että maassa olisi lisää veronmaksajia. Puhumme niistä, koska jokainen työikäinen ja työkykyinen suomalainen ansaitsee mahdollisuuden tulla toimeen omalla työllään. Puhumme työpaikoista siksi, että suomalaisissa kodeissa olisi enemmän rahaa elämiseen”, Orpo sanoo.

“Hallitusohjelmassa luvattiin, ettei hallitus tee menoja lisääviä päätöksiä ennen kuin tehdään vastaavat päätökset tuloja tuovista työllisyysuudistuksista. Päätösperäisiä työpaikkoja oli määrä luoda 60 000 menojen katteeksi. Merkittäviä pysyvästi työsuhteita lisääviä päätöksiä ei ole nähty lainkaan”, Mykkänen muistuttaa.

Kokoomuksen työllisyyspaketti koostuu yhdeksästä kokonaisuudesta. Puolue ehdottaa muun muassa perhevapaauudistusta, varhaiskasvatusmaksujen laskemista, terapiatakuun toteuttamista sekä yli 75-vuotiaiden ns. superkotitalousvähennystä. Lisäksi puolueen ehdotuksiin kuuluvat mm. työn verotuksen tuntuva keventäminen ja paikallisen sopimisen edistäminen.

Kokoomus toteuttaisi myös pääosin valtiovarainministeriön virkamiestyöryhmän esitykset työpaikkojen lisäämiseksi. Esitetyn opintoetuuksien kokonaisuuden osalta Kokoomus ei sitoudu suoraan VM:n esityksiin. Opintotuen tulorajoja kokoomus korottaisi 50 prosentilla.

“Kokoomus ottaisi sellaisenaan pohjaksi VM:n työllisyysavauksen esitykset lukuun ottamatta opiskelun tukemista koskevia leikkauksia, joiden merkitys VM:n esityksen työllisyysarviossa on korkeintaan 5000 työsuhdetta yhteensä 60 000 uuden työsuhteen kokonaisuudesta”, Mykkänen avaa.

“Kokoomus haluaa rakentaa kannustavaa yhteiskuntaa, jossa jokainen työikäinen ja työkykyinen saa töitä. Emme voi hyväksyä sitä, että 400 000 työtöntä jätetään oman onnensa nojaan, vaan hallituksen on tehtävä kaikkensa näiden ihmisten pääsemiseksi kiinni työn syrjään”, Orpo sanoo.

Tutustu kokoomuksen ehdotuksiin: https://www.kokoomus.fi/tekojen-aika-on-nyt