Ville Saukkola, Vihdin Kokoomus

Ville Saukkola perussuomalaisista kokoomukseen

Uutiset

Vuoden 2017 kuntavaaleissa Vihdin kunnanvaltuuston perussuomalaisten listalta valittu Ville Saukkola siirtyy perussuomalaisista kokoomukseen. Saukkola on liittynyt lokakuussa kokoomuksen jäseneksi ja asetetaan myöhemmin syksyllä puolueen kuntavaaliehdokkaaksi.

Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaanakin ollut Saukkola on työskennellyt pitkään poliisina, mutta opiskellut viime vuosina itselleen myös sosionomin (AMK) tutkinnon. Kokoomukseen Saukkola päätyi pitkän pohdinnan jälkeen. Päätökseen vaikuttivat kokoomuksen arvot ja puolueen ajama politiikka.

– Päätös ei syntynyt hetken mielijohteesta, vaan on kypsynyt pidemmän ajan kuluessa. Päätöstä helpotti se, että joitain vuosia sitten otin etäisyyttä paikallispolitiikkaan keskittyen perheeseen, töihin ja töiden ohella suoritettuihin sosionomin opintoihin.

Politiikan pariin vahvasti paluuta tekevä Saukkola uskoo kokoomuksen menestyvän Vihdissä kevään kuntavaaleissa.

– Meillä on tulossa hyvä ehdokaslista, eli kokoomus kiinnostaa ja siihen uskotaan. Uskon, että olemme kuntavaaleissa Vihdin suurin puolue. Toivon, että taustastani ja kokemuksestani on hyötyä vihtiläisille, omalle ryhmälle ja työskentelylle tulevissa luottamustoimissa.

Kokoomuksen johdossa Saukkola toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi. Uudenmaan Kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Heikki Vestman uskoo, että muitakin perussuomalaisia seuraa Saukkolan esimerkkiä.

– Useita keskusteluja tästä käydään parhaillaan jo pelkästään Uudellamaalla. Saukkolan kaltaiset vastuunkantajat sopivat kokoomukseen. Johtavana turvallisuuspuolueena kokoomuksessa on erityinen paikka poliisitaustan omaaville ja muille sisäisen turvallisuuden ammattilaisille. Tervetuloa mukaan Ville!

Myös Nummelan Kokoomuksen puheenjohtaja Jaripekka Turtiainen on tyytyväinen kokeneen Saukkolan siirtymisestä kokoomuksen riveihin.

– Ville on kahdessa kunnassa, Karkkilassa ja Vihdissä, valtuutettuna toiminut maltillinen ja taitava henkilö, joka tuo kokoomustiimiin näkemystä perustelluista ratkaisuista. Myös hänen ammattitaustansa antaa hänelle erinomaiset mahdollisuudet edistää Vihdin ja Suomen asiaa.