Mia_Heijnsbroek-Wiren_Kokoomus

Mia Heijnsbroek-Wirén RKP:stä kokoomukseen

Uutiset

Loviisan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, RKP:n pitkäaikainen kaupunginvaltuutettu Mia Heijnsbroek-Wirén siirtyy kokoomuksen valtuustoryhmään. Heijnsbroek-Wirén liittyy kokoomuksen jäseneksi, ja hän lähtee ehdolle myös huhtikuun kuntavaaleihin. Päätös kokoomukseen liittymisestä on kypsynyt jo pitkään. Erityisesti kokoomuksen arvot ja taloudellinen vastuunkanto vetoavat Heijnsbroek-Wiréniin.

– Kuntapolitiikassa yhteistyö kokoomuksen kanssa on aina ollut saumatonta. Olen lukuisissa asioissa ollut täysin samaa mieltä Loviisan kokoomuslaisten kanssa. Kokoomuksessa minua viehättää erityisesti vastuunkanto taloudesta ja ihmisten ahkeruuden kunnioittaminen, kertoo Heijnsbroek-Wirén.

Tänä syksynä Heijnsbroek-Wirén on siirtynyt täyspäiväiseksi ravintola-alan yrittäjäksi. Bistro & Butik Kronan Loviisan keskustassa työllistää tuoretta yrittäjää aamusta iltamyöhään.

– Yrittäjien asiat ovat aina olleet sydäntäni lähellä. Kuntapolitiikassa olen ajanut yrittäjien asemaa yli 10 vuotta – ja nyt olen itsekin heittäytynyt yrittäjäksi ja rakentanut täysin uuden bisneksen Loviisaan. Meillä Loviisassa on niin paljon mahdollisuuksia, mutta ihan liikaa turhaa vastakkainasettelua. Meidän täytyy jatkossa nähdä kokonaisuuksia paremmin ja kantaa enemmän taloudellista vastuuta, Heijnsbroek-Wirén toteaa.

Heijnsbroek-Wirén on aiemmin toiminut myös RKP:n Uudenmaan piirin puheenjohtajana ja ollut RKP:n eduskuntavaaliehdokkaana vuosina 2011 ja 2019.

– Aion jatkossakin pitää ruotsin kielen puolta. On erittäin tärkeää saada palveluita omalla kotikielellä. Toivon myös, että avullani ruotsin kielen merkitys kasvaa kokoomuksessa, Heijnsbroek-Wirén hymyilee. Hän haluaa aloittaa BiFin eli Borgerlig samlingin toiminnan Itä-Uudellamaalla ja Loviisassa. BiF on kokoomuksen ruotsinkielinen läheisjärjestö.

Kokoomuksessa Heijnsbroek-Wirén toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi. Uudenmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Heikki Vestman uskoo, että Heijnsbroek-Wirén toimii esimerkkinä myös muille RKP:läisille, jotka ovat kyllästyneitä Marinin hallituksen vasemmistolaiseen politiikkaan.

– Ei ole ihme, että monia ruotsinkielisiä porvareita ahdistaa sosialismin puristuksessa. Useita keskusteluja käydään parhaillaan jo pelkästään Uudellamaalla. Kokoomus on juuri sopiva koti oikeistolaisesti ja vastuullisesti ajatteleville ruotsinkielisille. Mian kanssa olemme tehneet pitkään uusmaalaista yhteistyötä. Tervetuloa mukaan! sanoo myös kokoomuksen kansanedustajana toimiva Vestman.

Myös Loviisan Seudun Kokoomuksen puheenjohtaja Janne Lepola iloitsee Heijnsbroek-Wirénin siirtymisestä kokoomuksen riveihin.

– Toivotamme Mian lämpimästi tervetulleeksi kokoomusperheeseen. Kokoomus on yrittäjäpuolue, joka katsoo koko kaupungin etua kokonaisuutena. Mia on osoittautunut vahvaksi Loviisan puolestapuhujaksi usealla eri foorumilla ja on ilo saada hänet joukkoomme. Loviisan Seudun Kokoomuksen strategiana on vahvistaa ruotsinkielisten porvarismielisten osuutta puolueessamme. BiF on meidän ruotsinkielinen yhdistyksemme, jonka profiilia olemme päättäneet nostaa, sanoo Janne Lepola.

 

Lisätiedot:

Mia Heijnsbroek-Wirén
p. 040 197 2569

Janne Lepola
p. 0400 626 885