Petteri Orpo: Suomessa on otettava käyttöön yrittäjyystavoite

Uutiset

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo esittää, että Suomessa otetaan käyttöön yrittäjyystavoite. Yrittäjyystavoite tarkoittaisi sitä, että politiikkaa ohjaavaksi tavoitteeksi otettaisiin yritysten määrän ja koon kasvu. Orpon mukaan tavoite ohjaisi tekemään talouskasvua ja yrittäjyyttä tukevaa politiikkaa.

”Suomen nousu koronan aiheuttamasta suosta ei onnistu ilman yrittäjiä. Esitämme, että Suomen on otettava työllisyystavoitteen rinnalle yrittäjyystavoite. Me tarvitsemme Suomeen lisää yrittäjiä ja yritysten kasvua”, Orpo sanoo.

”Meillä on nyt noin 90 000 työllistävää yrittäjää ja 20 000 pientä ja keskisuurta yritystä. Hyvä yrittäjyystavoite Suomelle olisi 100 000 työllistävää yrittäjää ja 25 000 pk-yrittäjää vuoteen 2025 mennessä. Tällöin hallituksessa jouduttaisiin aidosti pohtimaan sitä, miten yrittäjyydestä saadaan entistä houkuttelevampaa ja miten yrityksiä kannustetaan kasvuun”, Orpo sanoo.

Orpon mukaan puoliväliriihessä on lopetettava taloutta vahvistavien päätösten lykkiminen eteenpäin. Kokoomuksen mukaan on välttämätöntä tehdä työllisyystoimia, jotka vahvistavat julkista taloutta.

”Meillä talouskasvu on ollut vaimeaa kohta jo 15 vuotta. Ei säästölistoja tai niukkuutta jaeta piruuttaan, vaan yksinkertaisesti siksi, että enää ei ole samalla tavalla sitä, mistä jakaa. Jos haluamme jättää tuleville sukupolville edes nykyisen laajuiset hyvinvointipalvelut, on perustukset saatava kuntoon nyt”, Orpo sanoo.

”Keskusta on luvannut päätöksiä 20 000 – 30 000 työllisestä. Jos olisin keskustan puheenjohtaja, en kehtaisi tulla ulos kehysriihestä ilman tätä määrää julkista taloutta vahvistavia työllisyyspäätöksiä”, sanoo Orpo.

Orpon mukaan koronakriisiä ei saa maksattaa yrittäjien verotusta kiristämällä.

”Hallituksen on myös annettava yrittäjille lupaus siitä, ettei se maksata kriisiä yrittäjien verotusta kiristämällä. Suomessa verotusta ei yksinkertaisesti voi enää kiristää, sillä sen taso on jo nyt maailman korkeimpia”, Orpo sanoo.