Kokoomuksen eduskuntaryhmä ja Kansallinen Kokoomus valitsivat EU- ja ulkopolitiikan asiantuntijakseen Henri Vanhasen

Uutiset

Kokoomuksen EU- ja ulkopolitiikan asiantuntijaksi on valittu Henri Vanhanen. Tehtävä on eduskuntaryhmän ja puolueen yhteinen ja määräaikainen 30.4.2022 saakka. Määräaikaisuuden perusteena on perhevapaan sijaisuus.

Vanhanen on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri (VTM) ja tällä hetkellä hän työskentelee tutkijana Ulkopoliittisessa instituutissa. Vanhanen on aiemmin työskennellyt mm. kansanedustajan avustajana, ulkoministeriössä, Euroopan parlamentissa sekä Yhdysvaltain ulko- ja puolustusministeriön tehtävissä. Lisäksi hänellä on toimittajataustaa.

EU- ja ulkopolitiikan asiantuntija seuraa mm. eduskunnan suuren valiokunnan, ulkoasianvaliokunnan ja puolustusvaliokunnan asioita sekä pitää tiivistä yhteyttä kokoomuksen pohjoismaisiin ja eurooppalaisiin sisarpuolueisiin.

Vanhanen aloittaa tehtävässään mahdollisimman pian.