Kokoomuksen eduskuntaryhmä: Olemme valmiita tekemään poliisin rahoituksesta välikysymyksen

Uutiset

Kokoomus tekee välikysymyksen poliisin määrärahoista, jos hallitus ei korjaa poliisin toimintaa vaarantavaa budjettiesitystään tällä viikolla. Talousarvion lähetekeskustelussa kokoomuksen ryhmäpuheenvuoron pitänyt kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo arvostelee hallituksen valintoja.

”On aivan käsittämätöntä, että samaan aikaan kun miljardit viuhuvat, hallitus ei löydä rahaa yhteiskunnan tärkeisiin perustoimintoihin, tutkimukseen ja turvallisuuteen. Poliisin ilmoitus yt-neuvotteluista on pysäyttävä. Jos hallitus ei tällä viikolla korjaa poliisin rahoitusta, kokoomus tekee asiasta välikysymyksen”, Orpo sanoo.

Kokoomus on huolissaan hallituksen holtittomasta velanotosta. Tilanteessa, jossa talous on kasvanut ja työllisyys kohenee, hallitus ottaa edelleen ensi vuonna seitsemän miljardia euroa lisää velkaa.

”Meno on kuin Irwin Goodmanin rallissa: ”kun on alkuun päästy, niin antaa mennä vaan”, Orpo toteaa.

Kokoomus huomauttaa, että valtiovarainministeriön tuoreen talousennusteen mukaan talouskasvun vahvin vaihe on ohi tänä vuonna. Orpo korostaa, että nyt pitäisi tehdä ratkaisuja, jotka kantavat kasvupyrähdyksen jälkeenkin.

”Nyt hallituksen pitäisi osata painaa jarrua ja kaasua samaan aikaan. Velalle jarrua, kasvulle kaasua”, Orpo sanoo.  

Kokoomus on jo esittänyt lukuisia konkreettisia keinoja, jotka parantavat työllisyyttä, ratkovat työvoimapulaa, tukevat yrittäjyyttä ja vauhdittavat kasvua. Näin puolue tekee myös tänä syksynä vaihtoehtobudjetissaan.

”Suomessa on palattava vastuulliseen talouspolitiikkaan, jos hyvinvointivaltio halutaan säästää. Emme voi luvata kaikkea mahtavaa kaikille, koska rahaa ei ole. Mutta sen kokoomus lupaa, että parhaalla mahdollisella tavalla kaikki pidetään mukana, kaikista pidetään huolta. Haluamme ihmisille osaamista ja työtä, koska vain ne ovat Suomen menestykseen nostaneet”, Orpo sanoo.  

Kokoomuksen ryhmäpuheenvuoro on kokonaisuudessa luettavissa tästä: https://www.kokoomus.fi/petteri-orpo-hyvinvoinnin-turvaaminen-vaatii-tekoja-ei-selittelya/