Petteri Orpo: Hallitus on hylännyt yrittäjät

Uutiset

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo vaatii toimia, joilla jatkossa kriisin iskiessä yrittäjien elinkeino turvataan. Puheessaan kokoomuksen puoluevaltuustolle lauantaina Orpo sanoi vasemmistohallituksen unohtaneet yrittäjät koronan hoidossa.

“Olen rauhallinen ja maltillinen varsinaissuomalainen porvari. Uskon politiikassa yhteistyöhön, mutta nyt olen todella vihainen. Vasemmistohallitus on Suomen yrittäjävihamielisen hallitus vuosikymmeniin. Muiden muassa ravintoloiden ja kuntosalien ovet laitettiin säppiin täysin mielivaltaisesti. Kulttuuri- ja tapahtuma-ala on historiallisessa ahdingossa. Kukaan hallituksesta ei ole uskaltautunut kertomaan, miksi yrittäjiä poljetaan”, Orpo sanoo.

Orpo kertoo saaneensa läjäpäin viestejä eri alojen yrittäjiltä, jotka kertovat ahdingostaan. Orpon mukaan henki on se, että ei korona heiltä elinkeinoa vie, vaan hallitus.

“Yrittäjät ovat halunneet tehdä osansa pandemian taltuttamisessa, mutta hallitus ei ole heihin luottanut. Yrittäjän on ollut mahdoton ennakoida toimintaansa, kun rajoitukset ovat muuttuneet jatkuvasti tai ne eivät ole käyneet järkeen. Moni yrittäjä tuntee jääneensä ihan yksin”, Orpo kuvaa.

Orpo vaatii, että mahdollisista rajoituksista tiedottaessa hallituksen on samassa yhteydessä kerrottava, millaista tukea yrittäjä saa. Hän myös esittää, että eduskunnan talousvaliokunnan on perattava läpi, miten eri yritysmuotoja on kohdeltu pandemian aikana. Orpon mukaan on selvää, että yrittäjät ansaitsevat parempaa ennakoitavuutta sekä tasa-arvoisempaa kohtelua eri yritysmuotojen välillä. Lisäksi Orpo vaatii selkeitä kompensaatioita yrittäjille, kun elinkeinovapautta rajataan.

“Sanon vielä selkeästi: jos valtio estää yrittämisen, yrittäjän pitää saada siitä aina korvaus. Valtion kassan on se kestettävä, sillä kaatuneita yrityksiä ja konkurssiaaltoa se ei kestä”, Orpo muistuttaa.

Orpon puhe kokoomuksen puoluevaltuustolle on kokonaisuudessaan luettavissa: Petteri Orpo: Nyt on aika tehdä muutos – kokoomus.fi