Keski-Uudenmaan Hyvinvointialueen luottamushenkilöpaikkaneuvottelut käyty

Keski-Uusimaa artikkelit Uutiset

Tiedote 7.2.2022

Keski-Uudenmaan Hyvinvointialueen luottamushenkilöpaikkaneuvottelut käyty

Keski-Uudenmaan Hyvinvointialueen aluevaltuustoon valtuutettuja saaneet ryhmät neuvottelivat valtuuston alapuolisten luottamushenkilötoimielinten koosta ja paikkajaosta sunnuntaina 6.2.2022. Neuvottelut käytiin aluevaltuuston suurimman puolueen, kokoomuksen johdolla.

Sunnuntain neuvotteluissa päästiin lopputulokseen kaikkien luottamushenkilötoimielinten koosta ja kokoonpanoista.

Neuvotellut paikat

Keski-Uudenmaan aluevaltuuston puheenjohtajan paikan saa SDP. Aluevaltuuston kolme varapuheenjohtajan paikkaa menevät järjestyksessä perussuomalaisille, kokoomukselle sekä sitoutumattomien, KD:n, VKK:n ja Liike NYT:n tekniselle vaaliliitolle.

Aluehallituksen puheenjohtajan paikan saa kokoomus. Aluehallituksen 1. varapuheenjohtajan paikan saa keskusta ja 2. varapuheenjohtajan paikan SDP. Aluehallituksen muut varsinaisten jäsenten paikat menevät kokoomukselle (4), sosialidemokraateille (3), perussuomalaisille (2), vihreille (1), keskustalle (1) ja vasemmistoliitolle (1). Sitoutumattomien, KD:n, VKK:n ja Liike NYT:n tekninen vaaliliitto saa kaksi (2) hallituspaikkaa.

Kokoomus saa puheenjohtajuudet aluehallituksen talous- ja rahoitusjaostoon, Palveluiden järjestämisen lautakuntaan sekä Aluevaalilautakuntaan. SDP saa Kehittämis- ja tulevaisuuslautakunnan sekä aluehallituksen henkilöstöjaoston puheenjohtajuudet. Perussuomalaiset saa puheenjohtajuuden aluehallituksen Sosiaali- ja terveydenhuollon jaostoon. Tarkastuslautakunnan puheenjohtajan paikan täyttää keskusta.

 

Lisätiedot neuvotteluiden puheenjohtajalta:
Janne PesonentoiminnanjohtajaUudenmaan Kokoomus ryjanne.pesonen@kokoomus.fi040 837 2170