Ulkoasianvaliokunnan kokoomusryhmä: Suomen autettava Ukrainaa myös aseviennillä

Uutiset

Eduskunnan ulkoasianvaliokunnan kokoomusryhmä vaatii, että Suomi osallistuu Ukrainan auttamiseen myös aseviennillä. Ulkoasianvaliokunta käsitteli ennakkoon kirjallisesti tänään pidettävän EU:n ylimääräisen puolustusministerikokouksen Suomen kantoja. Ulkoasianvaliokunnan kokoomusjäsenet Jaana Pelkonen, Elina Valtonen ja Anne-Mari Virolainen peräänkuuluttivat EU:n yhteisen aseavun lisäksi Suomen omaa vastuuta.

”Taloudellisen, poliittisen ja humanitaarisen tuen lisäksi Suomen on välittömästi ryhdyttävä sellaisen puolustuksellisen aseistuksen toimittamiseen Ukrainalle, jota me emme itse tarvitse tai jonka pitäminen Suomessa ei ole maanpuolustuksen kannalta välttämätöntä”, ulkoasianvaliokunnan kokoomusryhmän valiokuntavastaava Jaana Pelkonen sanoo.

”Ukrainan kansa puolustaa itsensä lisäksi koko Eurooppaa, arvojamme ja yhteiskuntajärjestystämme. Ukrainalaiset tarvitsevat nyt Euroopalta kaiken mahdollisen taloudellisen ja materiaalisen tuen. Aikaa ei ole hukattavaksi. Siksi hallituksen on pikaisesti kokoonnuttava ja korjattava eilistä päätöstään. Kohdellaan Ukrainaa siten, kuin haluaisimme Suomea kohdeltavan”, ulkoasianvaliokunnan jäsen Anne-Mari Virolainen sanoo.