Uudenmaan Kokoomus tukee puolueen varapuheenjohtajaksi Mia Laihoa sekä jatkokaudelle Häkkästä ja Valtosta

Uutiset

Uudenmaan Kokoomuksen piirikokous päätti asettua tukemaan Mia Laihoa, Antti Häkkästä ja Elina Valtosta Kokoomuksen varapuheenjohtajiksi. Kokoomuksen puoluejohto valitaan seuraavalle kaksivuotiskaudelle Kalajoen puoluekokouksessa 10.-12.6.2022.

Mia Laiho on uusmaalainen toisen kauden kansanedustaja, lääketieteen tohtori ja Länsi-Uudenmaan aluehallituksen puheenjohtaja. Laiholla on pitkä kokemus erityisesti sosiaali- ja terveyspolitiikasta ja hän toimii tällä hetkellä eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtajana.

”Mia on tehnyt hyvää ja näkyvää työtä eduskunnassa sosiaali-ja terveyspalvelujen sekä sosiaaliturvan sektorilla. Suuren hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtajana hän on aitiopaikalla havaitsemaan sote-muutoksen ongelmakohdat ja tarttumaan niihin sekä alueellisella että valtakunnallisella tasolla. Koronan aiheuttama massiivinen hoitovelka ja väestön ikääntyminen kasvavine palvelutarpeineen ovat merkittäviä ratkaistavia haasteita seuraavalla hallituskaudella. On tärkeää, että puoluejohdossa on vahva kokemus ja osaaminen myös tältä sektorilta”, sanoo Uudenmaan Kokoomuksen puheenjohtaja Heikki Vestman.

Antti Häkkänen ja Elina Valtonen ovat puolueen istuvia varapuheenjohtajia. Häkkänen on koulutukseltaan lakimies, ja hän toimii eduskunnan perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtajana. Valtonen on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri, ja hän toimii ulkoasianvaliokunnassa sekä kokoomuksen edustajana EU:n tulevaisuuskonferenssissa.

”Nykyinen puoluejohto on tehnyt onnistunutta työtä. Sekä Antti Häkkänen että Elina Valtonen ovat tärkeä osa voittavaa joukkuetta, jolla kokoomus lähtee tavoittelemaan paluuta pääministeripuolueeksi. Tämän työn on syytä jatkua myös tulevaisuudessa. Siksi on helppo tukea sekä Anttia että Elinaa jatkamaan puoluejohdossa”, sanoo Vestman.

Lisäksi Uudenmaan Kokoomus tukee puolueen puheenjohtaja Petteri Orpoa sekä puoluevaltuuston puheenjohtaja Heikki Auttoa jatkokaudelle.