Vantaa-Kerava: Hyvinvointialueen rakentamisessa riittää töitä

Aluevaltuutettujen kirjoitukset Uutiset Vantaa-Keravan hyvinvointialue

Vaikka on kesäkuu ja juhannusjuhlat ovat jo oven takana, on meillä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen luottamushenkilöillä tähän asti riittänyt kiireitä ja näyttää siltä, että tahti vain lisääntyy.

On pidetty runsaasti kokouksia ja palavereja tämän kevään ja alkukesän aikana. Meillä on ollut ratkaistavana paljon perustavanluonteisia asioita hyvinvointialueen toimintamallien ja hallinnon kannalta.

Ensi vuoden alusta lähtien, silloin kun Vantaan ja Keravan asukkaat saavat palveluita uudelta hyvinvointialueelta, pitäisi kaiken toimia, kuten ennenkin, eli lääkärit ja sairaanhoitajat ottavat vastaan potilaita, päivystyksen pitää toimia, kotihoidon asiakkaita hoidetaan ja palvelutalossa toimitaan, kuten ennenkin ja myöskään pelastuspalvelun toimintaan ei saa tulla katkoksia.

Meistä luottamushenkilöistä tuskin kukaan osasi kuvitella heti vaalien jälkeen, että niin paljon on uuden organisaation luomiseen kannalta tehtäviä, mistä pitää nopealla aikataululla sopia ja päättää, ennen hyvinvointialueen käytännön toiminnan alkamista.

Tässä vaiheessa olemme päättäneet hallintomallista, säännöistä ja valinneet hyvinvointialueen johtajan. Nyt olemme valitsemassa eri toimialueille johtajat ja olemme aloittamassa hyvinvointialueen strategiatyön.

Seminaareja, kokouksia sekä iltakouluja on riittänyt. Olemme päättäneet kokoontua myös kesälomakautena ja keskustella meille kaikille hyvin tärkeistä terveydenhuollon ja sosiaalipuolen asioista.

Syksyä kohti  työtahti varmaan vieläkin kiihtyy, mutta siihen olemme valmistautuneet. Meillä on tavoitteena luoda hyvä ja toimiva Vantaan ja Keravan hyvinvointialue.

Jüri Linros

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen valtuutettu ja hallituksen jäsen