Vantaa-Kerava: ICT johtamisen välineeksi

Aluevaltuutettujen kirjoitukset Uutiset Vantaa-Keravan hyvinvointialue

Tieto- ja viestintätekniikka eli ICT on välttämätön paha ja tietohallinto vain hankaloittaa tuottavan työn tekemistä. Aika moni on tätä mieltä, mutta ei kannattaisi. Jos keskushyökkääjä tuijottaa vain maalivahtia, maali jää helposti syntymättä. Sen sijaan huomio kannattaa kiinnittää avoimiin paikkoihin ja mahdollisuuksiin.

Hyvinvointialueella on nyt mahdollisuuksia, jotka voi tyriä tai hyödyntää. Uudistus pakottaa perustamaan oman tietohallinnon ja miettimään ICT-järjestelmien toteutuksen monilta osin uusiksi. Omakanta, Apotti ja Maisa eivät ehkä ole täysin omassa hallinnassa, mutta kokonaisuuteen liittyy paljon enemmän. Etenkin sosiaali- ja terveyspalvelut rakentuvat nykypäivänä kokonaan ICT:n ympärille. Vaikka varsinainen asiakastyö on edelleen henkilökohtaista, työn sisällöt perustuvat informaatioon ja sen oikeanlaiseen hyödyntämiseen.

Tarkastuslautakunnassa olen päässyt näkemään aluehallinnon muodostumista sisältäpäin, ja olen ollut varsin tyytyväinen näkemääni. Hyvinvointialueen toimintakenttä on lopulta melko suppea, mikä antaa mahdollisuuden suunnitella koko tietohallinnon ja käytettävät järjestelmät täysin palveluiden ehdoilla ilman kompromisseja. Aikaisemmin sote- ja pelastuspalveluiden on täytynyt sopeutua kaupungin käyttämiin järjestelmiin, mutta nyt asia on päinvastoin.

Tiedolla johtaminen on yksi peruspilari hyvinvointialueen strategiassa, ja ICT on tiedolla johtamisen väline. Tulevassa ICT-organisaatiossa on oma tiedolla johtamisen osasto ja kehittäminen tapahtuu asiakaslähtöisesti eri toimialojen tarpeista. Prosessit on suunniteltu niin, että tietohallinto palvelee toimialoja ja mittaa omaa onnistumistaan nimenomaan alueen peruspalveluiden toimivuuden kautta. Muutos vanhaan malliin on melkoinen – ja erittäin tervetullut.

Vastaavaa ajattelutavan muutosta olen havainnut hyvinvointialueella laajemminkin, ja se on ennen kaikkea onnistuneiden johtajarekrytointien ansiota. Suurin riski sote-uudistuksen onnistumisessa saattaakin olla luottamushenkilöiden vanhakantaisuus ja haluttomuus tehdä todellisia uudistuksia. Nyt jos koskaan kannattaa jättää huonoiksi todetut toimintamallit taakse ja tarttua rohkeasti mahdollisuuksiin.

Sami Kanerva

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaltuutettu