Kuva: Ilkka Vuorinen

Valtuustoaloite: Kokoomuksen aluevaltuustoryhmä edellyttää selvitystä valtuustolle takaisinsoittojärjestelmän toiminnasta

Keski-Uusimaa artikkelit Uutiset

Valtuustoaloite 25.5.2023 Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Keusoten takaisinsoittojärjestelmä on ruuhkautunut kestämättömällä tavalla. Kyse ei ole yksittäisistä viiveistä vaan jatkuvasta ongelmasta. Joillakin alueilla tilanne on hetkellisesti parantunut, mutta nyt tilanne on taas kääntynyt selvästi huonompaan. alueelliset erot ovat suuria. Tasa-arvoinen saavutettavuus ei toteudu. Keusoten tiedotteen mukaan takaisinsoittoa voi joutua odottamaan jopa kolme viikkoa. Odotusajat ovat liian pitkiä ja siitä seuraa, että samat soittajat saattavat soittaa useaan kertaan, koska takaisinsoittoa ei tule kohtuullisessa ajassa. Lisäksi hoidon tarve kasvaa ja päivystyksen käynnit lisääntyvät, koska soittajat eivät saa ajoissa apua. Iso osa ihmisten asioista voitaisiin saada hoidettua pelkästään puheluun vastaamalla ja ohjeistamalla.

Myös yhteyden saantiaika omahoitajaan on liian pitkä. Takaisinsoittoa joutuu odottamaan jopa viikon.

Kokoomuksen aluevaltuustoryhmä edellyttää selvitystä valtuustolle takaisinsoittojärjestelmän toiminnasta. Selvitystä siitä, mitkä ovat esteet sille, että sitä ei saada toimimaan tarkoituksenmukaisesti. Lisäksi edellytämme selkeää esitystä, talousarviokokoukseen mennessä, toimenpiteistä ja vaihtoehdoista, joilla lääkärin ja hoitajan vastaanottojen puhelinpalvelu saadaan toimimaan.

Kokoomuksen aluevaltuustoryhmä 25.5.2023