Miksi Sinun kannattaa äänestää juuri minua

Ehdokkaiden blogit

Erilaisissa vaalitilaisuuksissa kysytään aina “Miksi sinua tulisi äänestää?”. Tässä kirjoituksessa kerronkin, miksi minä olen hyvä ehdokas ja miksi minua kannattaa äänestää. Tärkeimmät vahvuuteni ovat uteliaisuus, järki ja tunne.

Haluan ottaa asiosta selvää ja mielestäni on kiinnostavaa, kuinka monesti asiat liittyy toisiinsa. Koen äärimmäisen mielekkääksi oppia kokoajan lisää, erityisesti siitä, kuinka isot rattaat pyörii.

Olen kasvanut yrittäjäperheessä ja tänä päivänä perheyrityksemme Tilipalvelu Rantalainen on yksi Suomen suurimmista tilitoimistopalveluita tarjoavista yrityksistä. Yrityksessä ei enää työskentele vain omat vanhempani, vaan myös satoja muita. Olen seurannut uteliaana kuinka yrityksestä saadaan kannattava ja kuinka sen kasvua voidaan tukea työllä ja taloudellisesti.

2017 keväällä pääsin mukaan kaupunginvaltuustoon ja olen oppinut nyt viimeisen puolentoista vuoden aikana paremmin, kuinka kaupunkien talous toimii. Näköalapaikan kaupungin talouteen on tarjonnut myös varajäsenen paikka Hyvinkään kaupunginhallituksessa. Valtuutettuna olen päässyt mukaan myös esimerkiksi Kiertokapulan hallintoneuvostoon, jossa olen oppinut kuntayhtymäyritysten taloudesta.

Kotikasvatukseni on ollut hyvin taloustietoinen. Tiedän, että pitää tehdä töitä, jotta saa palkkioksi rahaa. Ja ensin pitää tienata, ennen kuin voi kuluttaa. Järkevää talousajattelua olen toki oppinut myös yrittäjänä Hyvinkään kuntokeskusmarkkinoilla, joilla kilpailu on kovaa ja keskuksen aloittaminen varsin haastavaa. Kaupunginvaltuutettuna tiedän, että pelkkä rahan jakaminen ei luo hyvinvointia. Kestävä talous on tärkein turva meille kaikille.

Järkevä talousajattelu käy minulta luonnostaan. Pidän luvuista, tutkimuksista ja faktoista. Fysioterapian opiskelijana olen oppinut, että tehdäkseen työnsä vakuuttavasti ja oikein, pitää osata perustella omat valinnat ja päätökset. Sovellan tätä mielelläni myös politiikassa, teen järkipäätöksiä.

Olen yrittäjäperheen tyttö, mutta ennen kaikkea pikkusisko. Isosiskon jälkeen jäljelle jäi ilmeisesti vielä paljon kiltteyttä ja herkkyyttä. Nuorempana en kokenut talousasioita saatikka politiikkaa mitenkään omaksi alueekseni. En pitänyt väittelyistä tai ihmisistä jotka halusivat vain olla oikeassa. Maailmani muuttui, kun vuosia ja yrityskokemusta tarttui matkaan.

Aikuistuttuani sain itsevarmuutta ja uskalsin tuoda voimakkaammin omia mielipiteitäni esille. Syntyi myös ajatus siitä, että asioihinhan voi vaikuttaa. Se ajatus ei kuitenkaan ollut niin vahva, että olisin suin päin innostunut lähtemään polittiikkaan. Intohimoni vaikuttaa syntyi ympäristöasioiden kautta. Kyllästyin ikuiseen valitukseen ja surkutteluun, kuinka ympäristöä ja eläimiä kohdellaan huonosti. Halusin muutosta ja ryhdyin tekemään sitä itse. Nyt olen edennyt jo tähän pisteeseen.

Haluan sydämessäni kaikkien parasta. Minun tapani tehdä se on taata Suomelle hyvä markkinatalous yrittäjyyden avulla, unohtamatta luontoarvoja. Ammattiosaamiseni on terveysalalla ja haluan olla luomassa hyvän maailman tulevaisuuden lisäksi hyvää tulevaisuutta meille kaikille. Meistä jokainen voi vaikuttaa tulevaisuuteensa merkittävästi juuri esimerkiksi terveysasioiden kautta.

Aiemmin vaikutin itseeni, omaan hyvinvointiini. Esimerkiksi Fitness -kisojen tulos oli täysin omien valintojeni summa. Kuntokeskusyrittäjänä vaikutin asiakkaihin. Valmennuksen ja liikunnanohjauksen kautta pystyin tukemaan asiakkaitamme tekemään hyviä valintoja, heidän hyvinvointiinsa. Nyt vaikuttajana pyrin vaikuttamaan vielä laajemmin, kaikkien suomalaisten valintoihin ja heidän hyvinvointiinsa.

Mikäli jonain päivänä saan kunnian olla kansanedustaja, aion tehdä päätökset hyvän selvitystyön jälkeen tunteitani unohtamatta, mutta kuitenkin faktoihin perustuen. Sillä ilman tunteita ja arvoja poliitikoille ei ole tarvetta. Jos kaikki päätökset tehtäisiin täysin faktojen ja tilastojen perusteella, voisivat virkamiehet hoitaa kaupunkien ja maiden johtamisen täysin. Minulle tärkeimmät poliittiset arvot ovat ympäristö, terveys, yrittäjyys ja talous.

Edustaisin mielelläni myös Sinua. Mikäli Sinulla on jotakin kysyttävää, ole hyvä ja ota yhteyttä!