Miksi vasemmisto vihaa voitontavoittelua?

Ehdokkaiden blogit

Voitontavoittelun vastustaminen on viime päivinä noussut monen poliitikon agendalle. Muistuttaisin vasemmistoakin siitä, että nimenomaan voittoa tuottava yksityinen sektori, eli yrittäjät, sijoittajat ja työntekijät, tuottavat KAIKEN hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseksi tarvittavan taloudellisen polttoaineen.

Voitontavoittelun vastustaminen on kaiken taloudellisesti kannattavan liiketoiminnan vastustamista ja sellainen on murhaavan vaarallista erityisesti Suomen kaltaiselle korkean veroasteen tulonsiirtoyhteiskunnalle.

Suomalaiselle palkansaajalle asia asettuu perspektiiviin seuraavasti: Voitontavoittelun kieltäminen on sama kuin se, että kaikki tuloistasi säästöön jäävä raha pakkososialisoitaisiin valtiolle. Tällaisessa maailmassa Vasemmistoliiton Jussi Saramo ei näe piirakkakaaviostaan ongelmaksi sitä, että tolkuttomalla työn verotuksella palvelualan kustannusrakenne on äärimmäisen vinoutunut, saati sitä, että jokaisesta asiakkaaltasi veloittamasta eurosta sinulle ei jää edes puolta käteen.

Tässä painajaismaailmassa vasemmistopoliitikon ainoa ongelma on se, ettei pankkitilisi ole miinuksella ennen seuraavaa palkkapäivää.

Itse taas haluaisin, että suomalaisilla olisi mahdollisuus kerryttää pääomia ja vaurastua työllään. Se vaatii työmarkkinoiden vapauttamista sekä yritystoiminnan ja työn verotuksen alentamista. #terestroika

 

Lähteet:

http://satutaavitsainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269277-taloudellinen-voitontavoittelu-on-lailla-kiellettava-varhaiskasvatuksessa