Pitääkö vasemmisto sote-työntekijöitä ihmishirviöinä?

Ehdokkaiden blogit

Vasemmiston, nyt myös SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen, ahkerasti toistama ajatus vanhusten ja sairaiden selkänahoista voittoa repivästä yksityisestä sektorista maalaa yksityisen sote-sektorin työntekijöistä kuvan hoidettaviensa hyvinvoinnista piittamattomina ihmishirviöinä.

Takapenkiltä puoluettaan ohjaava Antti Rinne toteaa myös, ettei aio kuunnella valtiovarainministeriön virkamiesten tai ekonomistien ääntä talouspoliittisessa keskustelussa. Karmivaa ajatella, että virkamiehistön kokoama data ei näyttäydy pääministeriehdokas Rinteelle päätöksentekoa tukevina faktoina, vaan tulonsiirtoutopiaa uhkaavana "ulkopuolisena saneluna".

"– Me olemme mukana vain sellaisessa hallituksessa, joka lähtee korjaamaan näitä [sote-] asioita. Ja finanssipolitiikka sopeutetaan tähän sitten! Rinne paaluttaa."

Pidän kansantalouden kannalta äärimmäisen pelottavana, että kenties tulevaa pääministeripuoluetta takapenkiltä ohjaava Antti Rinne ei halua välittää finanssipoliittisista realiteeteista. vaan vaatii todellisuutta mukautumaan SDP:n puolueohjelmassa tehtyihin linjauksiin. Talouspolitiikassa realismi kuitenkin voittaa idealismin milloin tahansa, ja vaalien alla luvatut satojenmiljoonien eurojen menonlisäykset kaatuvat takuuvarmasti nykyisten palkansaajien sekä nuorempien sukupolvien maksettaviksi.

Ja mitä saneluun, tai siis suoranaiseen kiristämiseen tulee, niin eipä ole haitannut Rinnettä silloin, kun puolueensa on AY-liikkeen käsikassarana ollut masinoimassa mielenosoituksia ja poliittisia lakkoja vastustaakseen demokraattisesti valitun eduskunnan oikeutta säätää lakeja.

Toivon, että kaikki Suomen kansantaloudesta ja kestävyysvajeesta huolissaan olevat suomalaiset ottaisivat asiakseen käydä vaaliuurnilla. Erityisesti nuoremmilla sukupolvilla on ennen näkemättömät kannustimet puolustaa omia oikeuksiaan, koska tällä hetkellä kasvavat tulonsiirrot rahoitetaan nuorempien sukupolvien tulevaisuudessa maksamilla veroilla. #terestroika

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)