Työväen urheiluliitto – 100 vuotta suomalaista korruptiota

Ehdokkaiden blogit

Tiedättekö sellaisen kolmannen sektorin toimijan kuin Työväen urheiluliitto (TUL)? Tätä aatteellista järjestöä on vuosien saatossa rahoitettu miljoonilla veronmaksajien euroilla, ja sen johdossa on toiminut pitkä liuta SDP:n ja Vasemmistoliiton vaikuttajia, joista osalla ei ole edes muodollista ymmärrystä liikuntatoimesta. Kansankielisesti TUL on suojatyöpaikka.

Nyt TUL:n puheenjohtaja Kimmo Suomi paljastaa Keskisuomalaisen haastattelussa, ettei järjestön kirjanpito kestä päivänvaloa: Veronmaksajilta on kusetettu rahaa haamujärjestöihin vetoamalla ja hallinto on porsastellut suurimman osan rahoista itse.

Kun TUL:n johtajat ovat olleet järjestössä vaikuttavasta korruptiosta tietoisia jo vuosikausia, niin miksi asia tulee esiin vasta nyt? Jos olisin toimittaja, niin soittelisin kuulumisia TUL:n entisiltä pääsihteereiltä ja puheenjohtajilta, joista osa tekee tälläkin hetkellä eduskuntavaalikampanjaa, niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

TUL:ssa vallinnut korruptio on vuosien saatossa vienyt valtavan määrän veronmaksajien rahaa ja se on tapahtunut edelleen politiikassa vaikuttavien poliitikkojen ja virkamiesten aktiivisella hyväksynnällä. Minusta on koko poliittisen järjestelmän uskottavuuden kannalta tärkeää, että yhteisistä rahoista päättävät kansanedustajat ja virkamiehet ovat suoraselkäisiä ja kykenevät vastustamaan houkutuksia, joita vallan huipulle pääsevät väistämättä kohtaavat.

Suomessa maan tavaksi juurtunut korruptio on kitkettävä kovalla kädellä ja sen tavoitteen toteutumiseen jokainen voi vaikuttaa tulevissa vaaleissa. Muista äänestää viisaasti. #terestroika

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

 

https://www.ksml.fi/urheilu/TUL-hakee-avustuksia-haamuseuroilla-%E2%80%93-puheenjohtaja-ei-suostunut-allekirjoittamaan-viimeisint%C3%A4-valtionapuhakemusta-Minua-on-j%C3%A4%C3%A4nyt-vaivaamaan-t%C3%A4llainen-itsepetos/1345267