Kokoomuksen ei tule flirttailla liittymisellä pikavippi-hallitukseen

Ehdokkaiden blogit

Helsingin Sanomat uutisoi Kokoomuksen Puheenjohtaja Petteri Orpon sanoneen, että Kokoomus voi olla hallituksessa, joka väliaikasesti kiihdyttää velkaantumista. Jätän puolueemme puheenjohtajalle ns. "toimittaja-varauksen", koska liian monesti toimittajat tunkevat sanoja poliitikkojen suuhun. Mutta silti:

Juuh, elikkäs ei. Kokoomuksen ei missään nimessä tule edes flirttailla liittymisellä velkaelvytystä kiihdyttävään hallitukseen. Vasemmiston pikavippi-politiikan takuumiehiksi on turhaa lähteä tilanteessa, jossa vasemmistolla ei ole keinoja koota enemmistöhallitusta ilman porvaripuolueita. Eikä toki muutenkaan.

Toisekseen, "väliaikainen" tarkoittaa veropolitiikassa hyvin useasti pysyvää. Näin on käynyt lukuisia kertoa, mm. seuraavien "väliaikaisten" himmeleiden kanssa:

– Autovero (1958- )
– Solidaarisuusvero (2013- )
– Romutuspalkkio (2015 ja 2018)
– Varallisuusvero (1919-2005)
– Kymmenet muut veronkorotukset (1917- ∞)

Kuten nähdään, kokeiluista ja väliaikaisista himmeleistä tulee vauhdilla pysyviä, minkä jälkeen niiden purkaminen on poliittisesti lähes mahdotonta. Niinpä Suomen kokonaisveroaste on juuttunut pysyvästi lähes 10 %-yksikköä 1980-lukua ja OECD:n keskiarvoa korkeammalle tasolle. Samaan aikaan niin velkataakkamme kuin julkisen sektorin kulut ovat paisuneet holtittomasti ja jääneet aina lähtötilannetta korkeammiksi.

Suomalainen vasemmisto väittää, että loputon talouskasvu on mahdotonta. Silti sen politiikka perustuu loputtomaan velkaantumiseen ja ajatukseen siitä, että kansakunnan voi verottaa vauraaksi. Kokoomuksen, ja muiden oikeistopuolueiden, tulee olla vastavoima tuolle harhaiselle politiikalle, joka on maailmanhistoriassa tuhonnut useiden maiden talouden ja aiheuttanut mittaamattoman määrän kärsimystä.

Toistan: Kokoomuksen ei tule lähteä hallitukseen, joka on valmis ylläpitämään, tai jopa kiihdyttämään, velkaantumiskehitystä. #terestroika

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006076403.html
https://findikaattori.fi/fi/44
https://www.veronmaksajat.fi/…/Tilastot/Verotuotot/Veroaste/
https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Julkiset-menot/