Maaseudun Tulevaisuus: Sähkön käyttäjät maksavat satoja miljoonia euroja vuodessa tuottoa “tyhjästä”

Kansanedustajien blogit

Kokoomus puuttuu perjantaina julkaistussa lakialoitteessaan sähkön siirron ylihinnoitteluun. “Verkkoyhtiöiden tuottoa on leikattava sekä yli-investoinnit maakaapelointiin lopetettava”, lakialoitteen valmistellut kansanedustaja Heikki Vestman vaatii.   Suurimmat ongelmat ovat Energiaviraston käyttämässä laskentamallissa. Verkkoyhtiöt hyötyvät suhteettomasti verkkoon sitoutuneen pääoman määrittämistavasta. Selvityksen mukaan verkkoyhtiöiden todelliset investointikustannukset ovat olleet yli viidenneksen alemmat kuin valvontamallin hinnat.   Lue uutinen kokonaisuudessaan täällä: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.1067232

The post Maaseudun Tulevaisuus: Sähkön käyttäjät maksavat satoja miljoonia euroja vuodessa tuottoa “tyhjästä” appeared first on Heikki Vestman.