Kokoomuksen Vestman: Sähköverkkoyhtiöissä moraalikato, jos ne puolustavat ylituottojaan

Kansanedustajien blogit

Kokoomuksen kansanedustaja Heikki Vestman, siviiliammatiltaan energialakimies, sanoo, että sähköverkkomonopolissa on moraalikato, kun se puolustaa nykyisiä ylituottoja keskellä suomalaisen yhteiskunnan kriisiä. Energiateollisuus väittää tiedotteessaan, että ”verkkopalvelumaksut perustuvat todellisiin investointeihin”, vaikka ne perustuvat laskennallisiin hintoihin. Lisäksi Energiateollisuus puolustaa nykymallin fiktiivistä tuottoa sillä, että verkkoyhtiö ”hyötyy siitä taloudellisesti”, kun se onnistuu investoimaan laskennallisia hintoja halvemmalla. ”Ongelman ydin on […]

The post Kokoomuksen Vestman: Sähköverkkoyhtiöissä moraalikato, jos ne puolustavat ylituottojaan appeared first on Heikki Vestman.