Uusisuomi: Vääntö sähkönsiirrosta jatkuu – Kansanedustaja: ”Sähköverkkoyhtiöiden näkemys on kohtuuton”

Kansanedustajien blogit

Kokoomuksen kansanedustaja Heikki Vestman torjuu Energiateollisuuden näkemyksen, jonka mukaan laskennallinen verkonarvo kannustaisi merkittävään investointitehokkuuteen. ”Sähköverkkoyhtiöt puolustelevat saamaansa tuottoa tyhjästä sillä, että verkkoyhtiö saa nykyään taloudellisen hyödyn, jos se investoi laskennallisia hintoja halvemmalla. Mutta se hyötyhän kuuluisi heti asiakkaille, ei yhtiöille. Tämän hyödyn väitetään aikanaan valuvan asiakkaille, kun laskennallisen hintoja seuraavan kerran päivitetään. Näkemys on kohtuuton: monopolin mielestä […]

The post Uusisuomi: Vääntö sähkönsiirrosta jatkuu – Kansanedustaja: ”Sähköverkkoyhtiöiden näkemys on kohtuuton” appeared first on Heikki Vestman.