Kokoomusministereiden Virolainen ja Mykkänen sekä puhemies Risikon avustajat nimitetty

Uutiset

Tiedote 14.2.2018

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen erityisavustajina ovat aloittaneet VTM Juha Kirstilä ja MMK Lyydia Ylönen. Kirstilä avustaa ministeriä ulkoministeriön hallinnonalan asioissa ja Ylönen ennen kaikkea sosiaali- ja terveyspolitiikan sekä maa- ja metsätalouspolitiikan hallinnonaloilla, joiden seurannasta ministeri Virolainen vastaa Kokoomuksen ministeriryhmässä.

Kirstilä on työskennellyt aiemmin ulkoministeriöstä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Mykkäsen ja Toivakan sekä ulkoministeri Stubbin ja Kanervan avustajana. Lisäksi hän on toiminut pää- ja valtiovarainministeri Kataisen sekä eduskunnan varapuhemies Satosen avustajana.

Ylönen siirtyy Virolaisen avustajaksi Paula Risikon siirryttyä eduskunnan puhemieheksi. Ennen eritysavustajan tehtävää Ylönen työskenteli kokoomuksen eduskuntaryhmässä poliittisena sihteerinä ja kansanedustajan avustajana.

Puhemies Paula Risikon erityisavustajana jatkaa MMM Tiina Rytilä. Rytilä työskenteli aiemmin sisäministeri Risikon erityisavustajana. Lisäksi hän on toiminut maa-ja metsätalousministeri Koskisen ja Orpon erityisavustajana sekä maa-ja metsätalousministeri Orpon valtiosihteerinä sekä muun muassa Päättäjien Metsäakatemian johtajana.

Sisäministeri Kai Mykkäsen erityisavustajina jatkavat häntä jo ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä avustaneet yhteiskuntatieteiden maisteri, Master of Russian and Eurasian Studies Titta Andersson-Bohren ja kauppatieteiden maisteri, Master of International Management Tuomas Rautanen.

Andersson-Bohren avustaa ministeri Mykkästä sisäministeriön toimialaan kuuluvissa asioissa sekä lehdistöasioissa. Rautanen avustaa muita ministeriöitä koskevissa asioissa, joita ministeri Mykkänen seuraa Kokoomuksen ministeriryhmän työnjaon mukaisesti.

Yhteystiedot:

Juha Kirstilä, p. 040 5528200, juha.kirstila@formin.fi
Lyydia Ylönen, p. 044 5910812, lyydia.ylonen@formin.fi
Tiina Rytilä, p. 040 566 6649, tiina.rytila@eduskunta.fi
Titta Andersson-Bohren, p. 050 513 1539, titta.andersson-bohren@intermin.fi
Tuomas Rautanen, p. 050 325 8827, tuomas.rautanen@intermin.fi