Kokoomus SuomiAreenalla 2019

Uutiset

Kokosimme SuomiAreenan 2019 kiinnostavimmat kokoomuslaiset tärpit yhteen. Ohjelma päivittyy.

Maanantai 15.7.

Kokoomuksen puoluepäivä: Hallitusohjelma – hitti vai huti?

Milloin: 15.7. klo 11.30–12.30
Missä: Purje, Raatihuoneenpuisto

Mukana kokoomusnuorten vt. puheenjohtaja Reza Abdali, kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Janika Takatalo, kokoomuksen varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Mari-Leena Talvitie. Tilaisuuden juontaa Nykypäivän ja Verkkouutisten päätoimittaja, Alberto Claramunt.

Miltä tuleva hallituskausi ja Suomen tulevaisuus näyttävät nuorten silmin? Kokoomusnuoret ja Kokoomusopiskelijat pureutuvat kysymykseen ja haastavat tuoretta hallitusohjelmaa. Tilaisuuden juontaa päätoimittaja Alberto Claramunt.


Tiistai 16.7.

Demokratia tienhaarassa: onko puolueiden aika ohi?

Milloin: 16.7. klo 10.00–11.00
Missä: Eetunaukion lava, Itäpuisto

Kokoomusta edustaa varsinaissuomalainen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén.

Demo ry:n järjestämässä paneelissa haastetaan eduskuntapuolueiden johtoa puolustamaan puolueiden paikkaa politiikan ja päätöksenteon ytimessä. Onko edustuksellisen demokratian aika ohi, pitäisikö äänestysikärajat heittää romukoppaan? Syrjäyttävätkö poliittiset innovaatiot kuten suora demokratia tai virtuaaliset vaikutuskanavat perinteiset puolueet? Pitäisikö niiden? Miten vastataan haasteisiin, kuten puolueiden ja niiden tarpeellisuuden kritiikkiin, äänestysaktiivisuuden laskuun ja puolueiden jäsenmäärän katoon.


Isänmaan toivot – osaajapulan ratkaisijat meiltä ja muualta

Milloin: 16.7. klo 10.00–11.00
Missä: BEPOP, Yrjönkatu 22

Kokoomusta edustaa pirkanmaalainen kansanedustaja Anna-Kaisa Ikonen.

VTT:n ja Tekniikan akateemiset TEK järjestämässä tilaisuudessa puhutaan osaajapulasta. Tilaisuuden juontaa Business Finlandin viestintäjohtaja Tomi Korhonen. Kolme debattia Suomen kansainvälisyydestä. Miten osaajapula ratkaistaan? Miten kansainvälisyys voisi muuttua juhlapuheista todeksi? Miten Suomi voisi olla erityinen kotimaa heille, jotka voivat valita minkä maan tahansa? Olemme globaalissa kilpailussa osaajista. Miten pystymme houkuttamaan Suomeen kansainvälisiä osaajia luomaan maailmanluokan innovaatioita? Keskustelijat edustavat kansainvälisyyttä eri tavoin oman tarinansa, osaamisensa tai yritystensä kautta.


Hallitus vastaan oppositio – ensimmäinen taisto

Milloin: 16.7. klo 14.30–15.30
Missä: BEPOP, Yrjönkatu 22

Kokoomusta edustaa pirkanmaalainen kansanedustaja, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen.

Tule äänestämään luottamuksesta hallitukseen ja oppositioon! Uusi hallitus vastaan uusi oppositio. Kansa kysyy, gallupit kertovat, poliitikot inttävät. Toisistaan mittaa ottavat eduskuntaryhmien puheenjohtajat ja keskustelua ryydittävät KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämät gallupit ja asiamies Antti Mykkänen. Tilaisuuden järjestää KAKS – kunnallisalan kehittämissäätiö ja juontajana toimii säätiön asiamies Antti Mykkänen.


Puolueet yhdessä: uudet kansanedustajat lavalla

Milloin: 16.7. klo 15.00–16.00
Missä: MTV-lava

Kokoomusta edustaa tuore satakuntalainen kansanedustaja Matias Marttinen.

Uudet kansanedustajat lavalla keskustelemassa ajankohtaisista aiheista puolueet yhdessä -teeman alla. Tilaisuuden juontaa Satakunnan Viikon päätoimittaja Kim Huovinlahti.


Ilman päärataa Suomi pysähtyy

Milloin: 16.7. klo 16.00–17.00
Missä: Eetunaukion lava, Itäpuisto

Kokoomusta edustavat tuore pirkanmaalainen kansanedustaja, Tampereen kaupunginvaltuuston pj. Anna-Kaisa Ikonen sekä kansanedustaja Paula Risikko.

Tilaisuuden kuvaus:
Yhteiskunnalliset vaikuttajat keskustelevat Suomen pääradasta jatkoyhteyksineen. Raideliikenteen rooli on keskeinen ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Päärataan kohdistettavat satsaukset tekevät ihmisten ja tavaroiden liikkeistä sujuvampia ja investoinnit mahdollistavat paremmat yhteydet koko Suomeen. Suunnittelu tulee aloittaa nyt ja EU-rahoitus hyödynnettävä. Tule mukaan ja vaikuta. Päärata+ kutsuu sinua. Tilaisuuden järjestää Päärätä+ -hanke ja juontajana toimii MTV Uutisten uutisankkuri Keijo Leppänen.


Puolustaako EU Suomea?

Milloin: 16.7. klo 16.00–17.00
Missä: BEPOP, Yrjönkatu 22

Nykypäivän ja Verkkouutisten järjestämässä tilaisuudessa puhutaan EU:sta ja turvallisuudesta. Kokoomusta tilaisuudessa edustaa varsinaissuomalainen kansanedustaja Ilkka Kanerva. Tilaisuuden juontaa Nykypäivän ja Verkkouutisten päätoimittaja Alberto Claramunt. Saako Suomi turvatakuut EU:sta ja puolustaako Suomi toista jäsenmaata? Suomella vaikuttamisen paikka EU:n puheenjohtajana.


Keskiviikko 17.7.

“Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle” – Suomen sata vuotta tasavaltana

Milloin: 17.7. klo 10.00–10.20
Missä: MTV-lava, Kauppatori

Kokoomusta edustaa varsinaissuomalainen kansanedustaja Ilkka Kanerva.

Valtioneuvoston kanslian järjestämän tilaisuuden vetää Ylen toimittaja Olli Seuri. Päivälleen sata vuotta sitten, 17.7.1919, vahvistettiin Suomen tasavaltainen hallitusmuoto. Miten tehty päätös vaikuttaa ja näkyy tämän päivän yhteiskunnassa ja päätöksenteossa? Satavuotiaan tasavaltaisen hallitusmuodon merkityksestä keskustelevat historian professori Henrik Meinander ja Ilkka Kanerva, yksi eduskunnan pitkäaikaisimmista kansanedustajista.


Torstai 18.7.

Puolueet yhdessä: nuorisoliittojen puheenjohtajat lavalla

Milloin: 18.7. klo 15.00–16.00
Missä: MTV-lava

Mukana kokoomusnuorten vt. puheenjohtaja Reza Abdali.

Nuorisoliittojen puheenjohtajat lavalla keskustelemassa ajankohtaisista aiheista puolueet yhdessä teeman alla. Tilaisuuden juontaa Allianssi ry:n varapuheenjohtaja Henna Pursiainen.


Tekninen työ ajettu alas – mistä tulevaisuuden tekijät?

Milloin: 18.7. klo 17.30–18.30
Missä: Antinkatu 5

Kokoomusta tilaisuudessa edustaa varsinaissuomalainen kansanedustaja Ilkka Kanerva.

Tilaisuuden kuvaus:
Suomessa on pula kansantalouttamme kannattelevien teknisten alojen osaajista. Kehittämällä teknistä työtä järkevästi voidaan vastata tulevaisuuden haasteisiin. Oppiaine voi olla Suomen ainutlaatuinen vahvuus, joka luo innostusta tekniikan aloja kohtaan. Tekninen työ vahvistaa myös sukupuolten tasa-arvoa ja ehkäisee syrjäytymistä. Oppiaineen kehittämisessä ei ole kuitenkaan huomioitu sen keskeisiä merkityksiä, vaan se on ajettu alas perusopetuksessa ja opettajankoulutuksessa.