Kokoomus: Keskitytään palveluiden parantamiseen, ei hallinnon ja byrokratian kasvattamiseen

Uutiset

Kokoomus haluaa, että tulevilla hyvinvointialueilla keskitytään ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseen ja palveluiden parantamiseen, ei hallinnon ja byrokratian kasvattamiseen. Puolueen kärkitavoitteina tammikuun aluevaaleissa on saada ihmiset jonoista hoitoon, tarjota sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttäjille nykyistä enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa palveluihinsa ja turvata henkilöstön jaksaminen ja viihtyvyys työssään. Lisäksi kokoomus painottaa tasavertaisten ja laadukkaiden ensihoito- ja pelastuspalveluiden turvaamista kaikkialla Suomessa. Pelastuspalvelut eivät saa jäädä sosiaali- ja terveyspalveluiden varjoon.

Kokoomus julkaisi Ei hyvinvointia ilman tervettä maalaisjärkeä -ohjelmansa keskiviikkona Helsingissä. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo, että hallituksen sote-malli ei anna mitään takeita siitä, että hoiva ja turva lisääntyvät. Tammikuussa valittavilla päättäjillä on iso työ edessään.

”Me haluamme, että ihmiset pääsevät sujuvasti hoitoon ja että rajalliset resurssit riittävät ikääntyvän väestön palvelutarpeisiin. Palveluita pitää saada silloin, kun niitä tarvitsee. Ei ole merkitystä sillä, tuottaako palvelut hyvinvointialue, yrittäjä vai sote-alan järjestö. Kyllä nämä asiat ovat ihan maalaisjärjellä ja sydämellä ratkaistavissa”, Orpo sanoo.

Kokoomus esittää ohjelmassaan muiden muassa palveluseteleiden käytön laajentamista, yksityisen sairaanhoidon Kela-korvauksen kehittämistä, valtakunnallista terapiatakuuta ja omaishoitajien aseman parantamista.

Kokoomus muistuttaa, että meille kaikille tärkeät palvelut voidaan turvata vain sillä, että taloutta hoidetaan vastuullisesti. Maakuntaverolle kokoomus sanoo ei.

”Raha ei tee ketään terveeksi, mutta sen jatkuva puute sairastuttaa kaiken ympärillään. Toimiva talous on hoivan ja turvan perusedellytys. Me emme halua, että hyvinvointialueiden huonosti hoidetun talouden takia suomalaisten palvelut kärsivät, verotaakka kasvaa tai valtion velkaantuminen lisääntyy”, Orpo toteaa.

Kokoomuksen aluevaaliohjelmaan pääset tutustumaan tästä: https://www.kokoomus.fi/kokoomuksen-aluevaaliohjelma-2022/