Mielipide: Vasemmistolaista vallankäyttöä pahimmillaan

Aluevaaliehdokkaiden kirjoitukset Uutiset

Korona-aika on ollut monelle yrittäjälle hyvin haastavaa aikaa. Erityisen vaikeaa on ollut matkailu- ja ravintola-alan sekä kuntosalien yrittäjillä. Jatkuvasti muuttuvat ja sekavat ohjeet Marinin hallituksen, THL:n ja AVIn suunnista ovat tehneet ennakoinnin mahdottomaksi. Erilaiset rajoitukset ovat johtaneet liiketoiminnan kannattamattomuuteen ja moni yritys onkin konkurssikypsä. Myöskään hallituksen tukipolitiikka ei ole ollut tarpeeksi selkeää tai oikea-aikaista toisin kuin Ruotsissa tai Tanskassa. Yrittäjien ahdinko on valtava.

Samalla kun vasemmistohallitus on kovaa vauhtia näivettämässä suomalaista yrityskenttää, vasemmiston itsensä hallitsema Tradeka on päättänyt käyttää tilaisuutta hyväksi. Tradekan omistama Restel on nimittäin hiljattain kertonut suurista laajennussuunnitelmista joilla se aikoo ostaa ympäri Suomea konkurssin partaalla olevia ravintoloita ja pubeja. Tradekan hallituksen puheenjohtajana toimii Eero Heinäluoma (sd.) ja hallituksessa esimerkiksi Paavo Arhinmäki (vas.). Vasemmisto siis ensin laittaa ravintolat polvilleen, jonka jälkeen se ostaa ne halvalla pois itselleen.

Tradekan tekemä voitto jaetaan muun muassa vasemmistolaisille säätiöille ja suorana tukirahana SDP:n ja Vasemmistoliiton ehdokkaille. Vasemmistolaiset poliitikot siis hyötyvät suoraan Tradekan menestymisestä. Eturistiriita on ilmeinen. Poliitikkojen suhmurointi Tradekan kaltaisessa suuryhtiössä (liikevaihto 2020: 438 milj. euroa) on härskiä reilun kilpailun vääristämistä. Eiväthän poliitikot saisi samaan aikaan olla edistämässä yksittäisen yrityksen asiaa kun he istuvat päättävillä paikoilla kunnissa, eduskunnassa, Euroopan parlamantissa ja tulevissa aluevaltuustoissa. Tämähän kielletään jo esteellisyyssäännöksissäkin. Pienen piirin vallan väärinkäyttö on todellista.

Vasemmistolaiset ovat valitettavasti tunnettuja härskeistä liiketoiminnoistaan, sillä esimerkiksi ay-liikkeen suurilta osin omistama Kojamo (entinen VVO) hyödyntää surutta veronmaksajien rahoilla aikanaan rakennettuja vuokra-asuntoja omaan liiketoimintaansa ja ay-liike tietysti kuittaa yhtiön osinkotulot verottomasti itselleen. Samalla muut suomalaiset yritykset verotetaan ja säännellään hengiltä.

Kerrataan vielä. Vasemmistohallitus on siis kahden vuoden aikana ajanut alas suomalaista ravintolakenttää samalla kun hallituspuolueiden jäsenten johtama yhtiö on päässyt valtaamaan alaa. Tämän valtauksen suorina taloudellisina hyötyjinä ovat vasemmistolaiset poliitikot. Eikö kuulustakin oudolta, kummalliselta, väärältä? Edellä kuvattu on täyttä totta. Tämä on vasemmistolaista vallankäyttöä pahimmillaan.

Akseli Lehtonen, aluevaaliehdokas (kok.), Uudenmaan Kokoomusnuorten pj., Lohjan Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen