Mielipide: Miten hyvinvointialueet saadaan toimimaan ja rahat riittämään

Aluevaaliehdokkaiden kirjoitukset Uutiset

Äänestäjiltä tulee ”toreilla ja turuilla”  hyviä kysymyksiä liittyen siihen, miten käytännössä uudet hyvinvointialueet saadaan toimimaan ja rahat riittämään. Avaan omia ajatuksia tähän hieman. Tämä siis lähinnä brain stormaamista, mutta on siellä konkretiaakin mukana.
1. Meillä täytyy olla käsitys palvelutarpeesta -> teemme koko kansan terveys ja sosiaalitarpeen kartoituksen.
2. Otamme käyttöön toimivat olemassa olevat käytännöt ja sovellamme ne alueelle -> toteutuksena voi olla digipalvelut, omalääkäri, terveysbussi, tekoälyyn perustuva diagnostiikka lääkärin tukena, sairaanhoitajien, farmaseuttien ja optikoiden lisäkoulutus, jolla siirretään lääkärien (joita on auttamatta liian vähän) helpoimpia tehtäviä, jolloin he pääsevät keskittymään ydinosaamiseensa. Perustutkimukset voi siis tehdä muu th ammattilainenkin lääkärin sijaan. Tämä on kustannustehokasta ja taas vapautuu korkeasti koulutettujen lääkärien aikaa haastavimpien tehtävien hoitoon.
3. Hoitohenkilökunta johdon avulla kartoittaa kunkin henkilön kiinnostuksen kohteen ja työtehtävät jaetaan tällä perusteella. Ne hommat, mitä kukaan ei halua tehdä, jaetaan tasan, myös johto voi osallistua näihin. Näin lisätään työnhyvinvointia ja jaksamista, riittävä toimeentulo tietysti turvaten. Suoriteperuste voisi bonuksena normipalkan päälle.
4. Käytetään yritysmaailmasta tuttua kustannuslaskentaa ja tarjotaan tällä matematiikalla hyvinvointialueiden omalle organisaatiolle, yrityksille ja 3. sektorin toimijoille todellisiin kustannuksiin perustuvaa mallia tarjota tasaväkisesti omia palvelujaan -> määritetään kriteerit myös laatupainotteisesti, eikä vain halvimman hinnan mukaan, joka nykyjärjestelmässä on yleinen trendi julkisissa kilpailutuksissa.
5. Pidetään hallintarakenne kevyenä ja kulukorvaukset luottamustehtävistä kohtuullisina. Edellytetään myös tiettyä määrää työtä yhteisten asioiden eteen valtuutetuilta tai etuudet pienenevät. Tuttua työntekijöillä – tehdystä työstä maksetaan, ei paikallaolosta.
Tässä muutama ajatus, joita voidaan käydä läpi uuden hallintamallin toteutuksessa.
Timo Juurinen
Aluevaaliehdokas, Vantaa-Kerava