Uudenmaan Kokoomuksen ylimääräisessä piirikokouksessa nimetyt eduskuntavaaliehdokkaat järjestyksessä vasemmalta oikealle: Terhi Enjala, Mika Kasonen, Maarit Raja-Aho, Mervi Katainen, Tere Sammallahti, Noora Fagertsröm, Heikki Vestman, Petri Graeffe, Pia Kauma, Markus Eerola, Mia Laiho, Sakari Rokkanen, Virpi Räty, Sture Fjäder ja Anna Sahiluoma. Kuvasta puuttuvat Kai Mykkänen, Pihla Keto-Huovinen, Sari Multala ja Ruut Sjöblom.

Uudenmaan Kokoomus nimesi ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa

Uutiset

Uudenmaan Kokoomuksen ylimääräinen piirikokous on nimennyt ensimmäiset ehdokkaat ensi kevään eduskuntavaaleihin. Sipoossa lauantaina pidetyssä kokouksessa nimettiin yhteensä 19 ehdokasta. Nimettyjen joukossa on seitsemän nykyistä kansanedustajaa. Nimetyistä ehdokkaista seitsemän on Espoosta, neljä Vantaalta ja loput ehdokkaat muualta vaalipiirin alueelta.

Uudenmaan Kokoomuksen toiminnanjohtaja Janne Pesonen on tyytyväinen ehdokasasettelun etenemiseen ja siihen prosessiin, jolla esitys nimettävistä ehdokkaista on tuotettu.

– Alkuvuonna asetimme tavoitteeksi tehdä ehdokasasetteluprosessista aiempaa osallistavamman ja valmistella esitykset nimettävistä ehdokkaista aiempaa parempaan tutkittuun tietoon pohjaten. Toukokuussa järjestetyn neuvoa-antavan jäsenäänestyksen 15 parhaiten pärjänneestä nimettiin nyt ehdokkaaksi 13. Kesän aika toteutimme myös laajan useamman tuhannen vastaajan tunnettuus- ja äänestyshoukuttelevuustutkimuksen ehdolle haluavista ja olemme pystyneet hyödyntämään sen tuloksia täysimääräisesti osana ehdokasasetteluprosessia.

Seuraavan kerran Uudenmaan Kokoomus nimeää eduskuntavaaliehdokkaita sääntömääräisessä syyspiirikokouksessa 5. marraskuuta. Seuraavia ehdokasnimeämisiä valmistellaan vahvassa myötätuulessa.

– Nyt ensimmäisessä vaiheessa saatiin kasaan ehdokaslistan vahva perusrunko. Nimeämättä jätettiin eri syistä useampia sellaisia ehdokkaita, joilla on joko vanhojen vaalinäyttöjen tai tutkitun tiedon valossa edellytykset todella kovaan eduskuntavaalitulokseen. Lista tulee siis selkeästi vielä vahvistumaan syksyn edetessä, myhäilee Uudenmaan Kokoomuksen toiminnanjohtaja Janne Pesonen.

 

Nimi Titteli Paikkakunta
Eerola Markus Maaseutuyrittäjä, MTK:n 3. puheenjohtaja Hyvinkää
Enjala Terhi Aluevaltuutettu, yrittäjä Kerava
Fagerström Noora Yrittäjä, kaupunginvaltuutettu Espoo
Fjäder Sture KTM, valtiotieteiden kandidaatti Espoo
Graeffe Petri Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, VTK Järvenpää
Kasonen Mika Ylikonstaapeli, kaupunginvaltuutettu Vantaa
Katainen Mervi Kehittämispäällikkö, VTM Espoo
Kauma Pia Kansanedustaja, KTM Espoo
Keto-Huovinen Pihla Kansanedustaja, aluesyyttäjä Mäntsälä
Laiho Mia Kansanedustaja, LT Espoo
Multala Sari Kansanedustaja, KTM Vantaa
Mykkänen Kai Kansanedustaja, ekonomisti Espoo
Raja-aho Maarit TtM, aluehallituksen puheenjohtaja Vantaa
Rokkanen Sakari Ekonomisti, VTM Vantaa
Räty Virpi Konsultoiva erityisopettaja, aluevaltuutettu Nurmijärvi
Sahiluoma Anna Aluevaltuutettu, MMM Kirkkonummi
Sammallahti Tere Kaupunginvaltuutettu, insinööri YAMK Espoo
Sjöblom Ruut Kansanedustaja, teologi Tuusula
Vestman Heikki Kansanedustaja, lakimies Sipoo

 

Lisätiedot:
Janne Pesonen, toiminnanjohtaja
Uudenmaan Kokoomus
janne.pesonen@kokoomus.fi
040 837 2170