Pekka Toveri Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi

Uutiset

TIEDOTE 25.1.2023
Julkaisuvapaa heti

Uudenmaan Kokoomuksen piirihallitus on nimennyt kenraalimajuri (evp) Pekka Toverin ehdokkaaksi keväällä käytäviin eduskuntavaaleihin. Muun muassa pääesikunnan tiedustelupäällikön tehtävissä urallaan toiminut Toveri asuu Tuusulassa.

Toveri näkee turvallisuustilanteen muuttuneen viime vuosina merkittävästi aiempaa huonommaksi. Tämä toimi sytykkeenä myös politiikkaan mukaan lähtemiselle.

– Esillä olevat uhat ovat laaja-alaisia, Venäjän pitkäaikaisesta uhasta sisäisen turvallisuuden haasteisiin. Uhkiin vastaamiseksi puolustus on oltava kunnossa. Samalla pitää huolehtia yksilön turvallisuudesta takaamalla mm. poliisin ja oikeuslaitoksen resurssit.

– Uskon, että monipuolinen turvallisuus- ja puolustuspoliittinen kokemukseni ja osaamiseni ovat parhaiten hyödyksi palvelemalla Suomea kansanedustajana.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo turvallisuuden olevan suomalaisten keskeinen huolenaihe ja toivottaa Toverin tervetulleeksi Kokoomukseen.

– Suomen turvallisuus on eduskuntavaalien tärkeimpiä aiheita. Kokoomus on johdonmukaisesti kannattanut Nato-jäsenyyttä, vahvoja omia puolustusvoimia sekä poliisin resurssien turvaamista. Pekka Toverin kaltaisen kovan luokan osaajan saaminen mukaan vaaleihin vankistaa Kokoomuksen roolia Suomen johtavana turvallisuuspuolueena, linjaa Orpo.

Uudenmaan Kokoomuksen toiminnanjohtaja Janne Pesonen näkee Toverin täydentävän erinomaisesti vaalipiirin jo ennestään vahvaa ehdokaslistaa.

– On selvää, että ulko- ja turvallisuuspolitiikka tulee olemaan vahvasti esillä kevään vaaleissa. On erinomainen tilanne, että pystymme tarjoamaan tähänkin politiikan sektoriin ehdokkaita, jotka edustavat alallaan maan ehdotonta huippua ja kovinta osaamista, myhäilee Pesonen.

Tuusulan Kokoomuksen puheenjohtaja Sakari Mäkinen puolestaan iloitsee vahvan tuusulalaisen ehdokkaan löytymisestä.

– Pekka Toveri on paitsi tunnettuudeltaan niin myös osaamiseltaan näihin vaaleihin mainio ehdokas, joka tunnetaan Tuusulan lisäksi muuallakin vaalipiirin alueella. Vahva ehdokas, jonka takana uskon järjestötoimijoidemme laajana rintamana olevan, arvelee Mäkinen.

Lisätiedot: Pekka Toveri, 0504521029