Ulkopolitiikkaa: EU ja NATO

Ehdokkaiden blogit

Tänään nuorisovaltuuston järjestämässä vaalipaneelissa Hyvinkään Yhteiskoulun lukiolla nuoret olivat kiinnostuneita ulkopolitiikasta. Olen toisinaan ihmetellyt vaalikeskusteluissa, eikö aikuiset ole. Ilmastoasiat ovat ainoa asia, jossa EU ja ulkopolitiikka on tähän astisessa keskustelussa huomioitu. Tärkeää toki sekin.

Haluaisin kuitenkin nostaa esiin vielä EU ja Nato -kantaani. Olen ehdottomasti molempien kannalla.

Nato on tärkeä osa turvallisuuttamme sekä puolustuspolitiikkaamme, kun suurvaltojen, Yhdysvaltojen, Kiinan ja Venäjän, valtasuhteiden muuttumisen riski on kasvanut selvästi. Ulkoturvallisuuteemme vaikuttavat esimerkiksi suurvaltojen epävakaa talous, lähitulevaisuudessa muuttuva energiapolitiikka sekä militäärinen asenne. Edessä on myös uusien cyberuhkien haasteet, joiden edessä tästä yhteistyöstä on suurta hyötyä.

Moni puhuu niin sanotusta sotilaallisesta liittoutumattomuudesta, mutta haluan muistuttaa: Vuodesta 1995 olemme olleet liittoutuneita EU:n kanssa ulkopoliittisesti. Länsimaista yhteistyötä tulee edelleen lisätä. (Etenkin kun käytännössä olemme jo toimiltamme sekä kansainvälisen yhteistyön puolesta Nato-maa, vain viimeinen sinetti puuttuu.)

EU:sta on ollut meille suuri etu koko jäsenyytemme ajan. Tänäkin päivänä suuri jäsenmaksu kannattaa, sillä hyötymme on taloudellisesti moninkertainen. Olen kirjannut toiseen kirjoitukseeni EU:n hyötyjä, löydät kirjoituksen alta:

http://www.iida-eveliina.fi/eduskuntavaalit/eu-on-oikea-valinta-tanakin-paivana/