Sankelo: Byrokratia pitää suomalaisen tuottajan takamatkalla

Uutiset

Tiedote
10.3.2018

Suomalainen elintarvikevienti on saanut sillanpääasemaa monissa maissa, ja vientimarkkinat näyttävät lupaavilta. Kilpailu maailmanmarkkinoilla on kuitenkin kovaa, eikä turhia lisäkustannuksia tarvita.

Suomalaisen lihateollisuuden maksamat viranomaisten tarkastusmaksut ovat nousseet viime aikoina merkittävästi, jopa hallitsemattomasti. Syntyvä kustannus siirtyy aina lopulta suomalaisten tuottajien maksettavaksi. On huomioitava, että erilaisia tarkastusmaksuja subventoidaan monissa Suomen kilpailijamaissa merkittävällä tavalla.

Kokoomuksen maaseutuvaltuuskunnan mielestä Suomessa on selvitettävä erot Euroopan Unionin tarkastuskäytännöissä -ja maksuissa sekä tehtävä tarvittavat muutokset suomalaisen elintarvikeviennin kilpailukyvyn turvaamiseksi.

– Tavoitteena pitää olla yhtenäinen sääntely koko EU:n alueella. Esimerkiksi Suomessa ja Tanskassa kustannuksissa on merkittävä ero. Suomalainen tuottaja on byrokratiamaksujen vuoksi tällä hetkellä takamatkalla. Asia on korjattava, sanoo kokoomuksen maaseutuvaltuuskunnan puheenjohtaja Janne Sankelo.

Lisätiedot:
Janne Sankelo, p. 050 512 0519