Uusia eurovaaliehdokkaita nimetty: Piia Kurki ja Heikki Niemeläinen

Uutiset

Tiedote 14.2.2019 julkaisuvapaa

Kokoomus nimesi uusia eurovaaliehdokkaita

Kokoomuksen ehdokaslista eurovaaleihin on täydentynyt kahdella uudella ehdokkaalla. Kokoomuksen puoluehallitus nimesi torstaina Helsingissä ehdokkaiksi liiketoimintajohtaja Piia Kurjen ja toimitusjohtaja Heikki Niemeläisen.

“Ehdokasasettelu on avainasemassa kaikessa vaalityössä, niin eurovaaleissakin. Tänään nimetyt ehdokkaat täydentävät erinomaisesti jo ennestään kovaa ehdokaslistaamme ja olemme taas askeleen lähempänä tavoitettamme neljästä kokoomuslaisesta Euroopan parlamentin jäsenestä”, kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesonen sanoo.

Kokoomuksen tavoitteina eurovaaleissa ovat suurimman puolueen asema ja lisäpaikka europarlamentissa.

Kokoomus on jo aiemmin nimennyt 14 ehdokasta eurovaaleihin. Aiemmin nimetyt ehdokkaat ovat: yrittäjä Paula Aikio-Tallgren, yleisesikuntaupseeri ja everstiluutnantti Hans Adolf Ehrnrooth, teollisuusneuvos Kari Kallonen, kouluneuvos Jyrki Koivikko, EU-asioihin erikoistunut konsulttiyrittäjä Mikko Ohela, kokoomuksen nykyiset europarlamentaarikot Sirpa PietikäinenPetri Sarvamaa ja Henna Virkkunen sekä kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja, neuvonantaja Aura Salla, varatuomari Kimmo Sasi ja kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Janika Takatalo, kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotussihteeri Tuomas Tikkanen, professori ja lääkäri Pirkko Vihko ja kokoomuksen järjestöverkoston puheenjohtaja Leena Zittling.

Lisää ehdokkaita nimetään kevään aikana.

Nimetyt ehdokkaat:

Piia Kurki (s. 1985)
Vantaalainen Kurki on henkilöstöjohtamisen ja liiketoimintaosaamisen ammattilainen. Hän on toiminut myös sairaanhoitajan ja lähihoitajan työtehtävissä. Koulutukseltaan hän on sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja (terveydenhoitaja YAMK). Kurki on Vantaan kaupunginvaltuutettu ja kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja.

Heikki Niemeläinen (s. 1960)
Helsinkiläinen Niemeläinen on Kuntien takauskeskuksen toimitusjohtaja. Vuodet 1985–2006 hän on toiminut Joensuun yliopistossa opetus-, tutkimus ja johtotehtävissä. Kokoomuksen puoluehallituksen jäsenenä hän oli vuodet 2004–2006.  Koulutukseltaan Niemeläinen on yhteiskuntatieteiden tohtori (kansantaloustiede).

Artikkeli Uusia eurovaaliehdokkaita nimetty: Piia Kurki ja Heikki Niemeläinen näkyi ensin kokoomus.fi.