Kokoomukselta kriisipaketti työpaikkojen ja yritysten pelastamiseksi

Uutiset

Kokoomus on julkaissut joukon toimia, joiden tarkoituksena on ihmisten työpaikkojen ja suomalaisen yritystoiminnan turvaaminen. Kokoomus kantaa huolta epävarmuuden ja epätoivon keskellä elävistä yrittäjistä ja työntekijöistä, jotka pelkäävät akuutin toimeentulonsa ja työpaikkojensa puolesta. Kokoomus on toimittanut ehdotuksensa hallituksen käyttöön.

“Olemme lähettäneet nämä ehdotuksemme pääministeri Marinille, valtiovarainministeri Kulmunille, elinkeinoministeri Lintilälle ja työministeri Haataiselle. Kriisi on kansallinen ponnistus. Toivomme eduskunnan laajaa tukea kaikille toimille”, sanoo Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen.

”Kokoomus tukee hallituksen toimia koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi ja valmiuslain käyttöönottoa. Terveys on nyt etusijalla, mutta meidän on kannettava huolta myös työpaikkojen säilymisestä ja yritysten selviämisestä kriisin yli”, sanoo Mykkänen.

Kokoomus esittää kolmen kärjen kriisipakettia työpaikkojen ja yritystoiminnan turvaamiseksi. Puolue ehdottaa keinoja palveluyritysten kysynnän tukemiseen ja ihmisten arjen helpottamiseen. Kokoomus esittää myös yrityksille nopeita helpotuksia, joilla vältetään laajamittainen konkurssiaalto ja turvataan suomalaisten työpaikat. Lisäksi puolue ehdottaa parannuksia yrittäjän sosiaaliturvaan.

”Esitämme muun muassa työnantajamaksujen poistamista määräajaksi, erityisjärjestelyjä pienyrittäjien sosiaaliturvaan sekä kotiin toimitettavien kauppaostosten sisällyttämistä kotitalousvähennykseen”, avaa Mykkänen.

Yhteiskunnan toimintojen pysähtyminen uhkaa kaataa normaalitilanteessa elinkelpoisia ja kilpailukykyisiä yrityksiä. Tämän seurauksena myös työpaikat ovat uhattuna.

”Hallituksen julkaisemat toimet ovat hyvä alku, mutta ne eivät tuo riittävää ratkaisua yritysten akuuttiin hätään. Tarvitsemme nopeasti yrityksiin joustoja, joilla työpaikat saadaan turvattua kriisin yli. Tässä tilanteessa kaikilla yrityksillä on oltava yhdenmukainen oikeus sopia niistä paikallisista ratkaisuista, joilla päästään yhdessä kriisistä yli”, sanoo Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki.

Kokoomuksen kriisipaketti työpaikkojen ja yritystoiminnan turvaamiseksi löytyy täältä.